![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Coś mnie przyćmiło i nie mam za bardzo pomysłu na to jak wyświetlić dane o zajętych dniach w kalendarzu. Sprawa wygląda tak: Jest baza danych z informacją o rezerwacjach w danym przedziale dat - rezerwacji może być kilka w różnych przedziałach. Chcę stworzyć prosty kalendarz - wyświetlenie poszczególnych dni tygodnia z danego miesiąca w jednej linii. Czyli coś na kształt: | 1 | 2 | 3 | 4 |... itd. I właśnie do tego momentu jest wszystko ok. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) W jaki sposób oznaczyć poszczególne dni, że są zajęte? Myślałem o pobraniu danych z bazy i wrzuceniu ich do tablicy o rozmiarze ilości dni miesiąca z dodatkową informacją, że dany dzień jest zajęty i wtedy podczas tworzenia kalendarza użyć takowej tablicy z przygotowanymi uprzednio danymi i zamarkować odpowiednio zajęte dni. Nie wiem czy dobrze kombinuję, może ktoś miał podobny problem i znalazł jakieś inne lepsze rozwiązanie? Ten post edytował piotrku 8.01.2014, 09:00:57 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Dlaczego nie użyjesz szukajki, sporo tematów było poruszanych o rezerwacji, ostatni w tym tygodniu...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 149 Pomógł: 9 Dołączył: 9.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znam gościa co właśnie pisał taki system grafiku rezerwacji pokoi http://grafik.lkn.pl. Może udzieli rady.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Faktycznie poszukałem po forum i raczej nie będę mieć problemów (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Dzięki za rady Panowie. Ten post edytował piotrku 12.01.2014, 21:45:15 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 984 Pomógł: 41 Dołączył: 16.03.2002 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozwiązanie jest proste. Arshaw's calendar + usługa REST udostępniająca JSONem zarezerwowane terminy.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 02:37 |