![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 382 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2005 Skąd: :jestem(); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam problem z pozycjonowanie - chce zrobić coś na kształt podglądu sali w kinie tzn. układu miejsc jak to poustawiać? próbwałem z pozition:relative i top/right ale wyhodza bzdury (IMG:style_emoticons/default/facepalmxd.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 365 Pomógł: 70 Dołączył: 5.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Użyłbym canvas do tego.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż jak próbowałeś. Raczej będziesz musiał tutaj skorzystać z pozycjonowania absolutnego.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 382 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2005 Skąd: :jestem(); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie korzystałem wcześniej z canvas
próbowałem z position:relative, ale łapał od śdroka strony (od body?) //edit eh, macie rozwiązanie Ten post edytował jastu 7.01.2014, 21:23:19 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2014 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy nadałeś parametr position:relative dla diva względem którego chcesz pozycjonować elementy ?
divy z parametrem absolute są pozycjonowane względem elementu relatywnego więc spróbuj nadać paramer relative kontenerowi div względem którego chcesz poustawiać elementy i wtedy za pomocą top... left.... powinieneś bez problemu wszystko poustawiać. Często tak robiłem i nie było większych problemów. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2014 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
A nie próbowałeś ze zwykłym
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 27.09.2025 - 09:41 |