| -arrtxp- |
|
|
Goście |
Witam,
czy można za pomocą Json wysłać tablicę ? I moim kolejnym pytaniem jest to, czy można wykonać kod javascript, którego nie mam w sekcji head ani body, np: pobieramy go z innego pliku. Nie wiem czy mnie rozumiecie... ;/ |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%)
|
1. Nie rozumiem. Json sam w sobie jest tablicą.
2. Load() z jQuery czy samym php da się |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%)
|
@arrtxp: Tak, JSON może przesyłać zarówno tablice (numeryczne) jak i obiekty (tablice asocjacyjne). @Turson: JSON nie jest tablicą jako taką.
@arrtxp: Możesz umieścić odwołanie do zewnętrznego pliku JS zarówno w elemencie HEAD jak i BODY: |
|
|
|
| -arrtxp- |
|
|
Goście |
Crozinie możesz mi ukażać jak? Jakaś funkcja czy co ?
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%)
|
json_encode/json_decode - masz przykłady.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 205 Pomógł: 43 Dołączył: 5.03.2012 Ostrzeżenie: (0%)
|
Obiekty to nie tablice asocjacyjne. Warto o tym wiedzieć, szczególnie, kiedy chce się iterować przez "elementy" takiej "tablicy" bo rezultat może się okazać bolesny, jeśli ktoś gdzieś przypadkiem wcześniej napisał "Object.prototype.terefere = 1000", wtedy ten kod:
Wyświetli: terefere: 1000 elem: 30 Poczytać sobie o Object.hasOwnProperty(prop). |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 2.04.2026 - 09:15 |