![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 14.10.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam taki problem: Po wczytaniu z formularza danego hasła mam przekierowanie do pliku php. W php ma nastąpić zakodowanie na md5 (działa) i wtedy dopiero walidacja tego zakodowanego tekstu. Chodzi o to, żeby hasło nie było nigdzie widoczne (dlatego php). Po odpowiedniej walidacji ma się pojawić alert i przekierować na inną stronę bez klikania czegokolwiek (użytkownik klika na stronie html w submit, hasło się wysyła do php (kodowanie i walidacja), użytkownik nie ma pojęcia co się dzieje w pliku php, w ogóle go nie widzi, a od razu dostaje się na stronę po odpowiedniej walidacji. Bez php działa, ale wtedy można podejrzeć hasło... Pomocy (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 79 Dołączył: 6.04.2010 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie lubię dawać takich odpowiedzi, ale to jedyna mądra która mi przychodzi do głowy w tym momencie: https://www.google.com/search?q=php+jak+zab...%99+has%C5%82em
Naprawdę brakuje Ci jeszcze podstawowych podstaw (mówię bez złośliwości) i musisz je poznać. Przejrzyj kilka artykułów i ogarniesz temat bez problemu. No ale jeśli chodzi o samo przekierowanie, to w PHP funkcja header(), a w JavaScript właściwość location obiektu Window. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 14.10.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wcześniej już próbowałem metody opisanej tutaj ( http://searchengines.pl/topic/43847-zabezp...zez-has%C5%82o/ ), ale:
Nie mogłem ustawić dobrego targetu header'a - stronkę niestety MUSZĘ mieć w embedzie, a po wpisaniu dobrego hasła ma się otworzyć nowa karta w przeglądarce, a tak to nie działa. Poza tym nie umiem ustawić alertów w tym co jest na searchengines, więc to co napisałem wydało mi się najlepszym rozwiązaniem. Tak, nie umiem tego, ale jednak chciałbym to ogarnąć, a kombinuję i nie umiem... (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 172 Pomógł: 27 Dołączył: 5.10.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 5 Dołączył: 10.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie widze sensu takiego czegoś, przecież wystarczy sobie tworzyć źródło i bez podawania hasła , wiedzieć, że dostanie się przekierowanie na www.w3schools.com
Ten post edytował mimol 4.01.2014, 10:45:43 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 18:30 |