Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [CSS][HTML]ocena strony i podpowiedzi
Terrorizer

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,

Nie bardzo wiedziałem gdzie ten temat zamieścić. Trafia on tutaj, ponieważ jest dosyć przedszkolny (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)

Tworzę (oczywiście za darmo (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ) stronę firmową.
Jako początkujący, borykam się z różnymi problemami różnej natury.
Generalnie, mam wrażenie ,że moja strona nie wygląda nowocześnie ani trochę. Może dlatego ,że nie znam się na grafice komputerowej?
Moja strona wygląda niczym typowy dokument z worda (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Postanowiłem nie używać żadnych szablonów ani cmsów ,ponieważ pragnę tworzyć własny kod i uczyć się na miarę moich możliwości.
Postanowiłem też zrezygnować z menu, aby strona w całej swojej okazałości była pewnego rodzaju wizytówką.
Zastanawia mnie też fakt, czy powinienem użyć wielu metatagów? np starego keywords...
Moja strona ma mało treści, której nie chciałbym powtarzać nawet w metatagach, ponieważ boję się google robota (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Czy jest jakiś sposób aby sprawić ,że strona będzie wyglądała nowocześniej?
z góry dziękuję za podpowiedzi
http://gebicki.url.ph/

Ten post edytował Terrorizer 13.12.2013, 15:33:13
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 12)
Kshyhoo

Grupa: Opiekunowie

1. Zły dział - do ocen jest odpowiedni.
2. Jakby to powiedzieć - layout nieco gówniany (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
3. Patrz w źródła stron - tam jest odpowiedź na Twoje bolączki... To co Ci się spodoba, naśladuj.
+Quote Post
Terrorizer

-----

Dział wydał mi się odpowiedni, ze względu na dużą ilość debilnych pytań (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Przeglądam kody stron, jednak wydają się one bardzo zaawansowane w porównaniu do mojego (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

Ten post edytował Terrorizer 13.12.2013, 15:56:40
+Quote Post
Kshyhoo

Grupa: Opiekunowie

Odpowiedni dział do Twojego posta. Poproś moderatora o przeniesienie.
+Quote Post
Terrorizer

-----

Ja bardziej szukam pomocy niż oceny, serio musisz nabijać sobie posty w taki mierny sposób (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ?
+Quote Post
Daiquiri

Grupa: Administratorzy

Przenoszę. Temat nadaje się do działu "ocen", chyba, że masz konkretne pytanie jak coś zrobić, albo inny problem z kodem.
+Quote Post
hightower

-----

Cytat(Terrorizer @ 13.12.2013, 15:32:44 ) *
z góry dziękuję za podpowiedzi

zatrudnić grafika ?
+Quote Post
krzysztof_kf

-----

Po pierwsze... Zmień domenę co to ma być url.ph domena afganistanu (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif)
Po drugie... Do zmiany jest wszystko kto by pomyślał że strona firmowa składa się tylko z strony głównej, brak formularza kontaktowego, po prostu masakra.
Po trzecie... Tyle masz dobrych templatek że w tym przypadku obojętnie jaka wybierzesz (z neta)będzie lepsza od twojej.
Po czwarte... Jeżeli chcesz aby strona była źródłem pozyskiwania klientów, to musisz musisz wykonać, zlecić optymalizację strony. Co z pewnością uda się wbić na łatwe frazy (regionalne)

A na koniec każdy biznes nawet ten najbardziej wymagający czyli usługi, aby zdobyć klienta musi coś włożyć od siebie zachęcić klienta do skorzystania z oferty.
A nie myśląc w ten sposób że co tam strona jest to i klient się znajdzie sam. Niestety tak łatwo nie jest...

Ten post edytował krzysztof_kf 25.12.2013, 01:22:19
+Quote Post
Luna_s20

-----

Obejrzałam, i -przykro mi, ale NIC tam nie masz właściwie. Trudno wręcz nazwać to stroną, ponieważ w kodzie też nic nie ma (IMG:style_emoticons/default/ohno-smiley.gif)
Jak radzi krzysztof_kf, warto zainwestować w DOMENĘ (istnieją strony na których możesz porównać usługi i ceny wykupu oraz odnowienia domen, najlepiej by polska firma występowała pod domeną "pl")
Obecnie lwia część wyglądu stron i serwisów opiera się na stylu CSS, a nie na obrazkach, tak więc można stworzyć stronę o przyjemnym i czytelnym wyglądzie bez umiejętności poruszania się w programach graficznych.

(...)boję się google robota (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

Tą fobię da się zwalczyć ;] Robot nic ci nie zrobi, jeżeli utrzymasz pewne zasady, i nie będziesz się starał sztucznie podbić wyników. Z pewnością nikt nie zablokuje Twojej strony jeżeli wprowadzone meta-dane będą zgodne z treścią strony. Te z kolei są NIEZBĘDNE, to nie jest "możliwa", ale podstawowa opcja. Szczególnie słowa kluczowe, bez których strona warta jest tyle samo, co strona zamieszczona na dysku niestety.

Sposobów jest wiele i są bardzo proste. Przejdź się po internecie, i poszukaj kursów HTML/CSS. Jest ich naprawdę wiele i z reguły ich nauka nie nastręcza trudności. Postaraj się też o lepsze rozdzielenie treści. Zrób podstrony - osobną dla kontaktu, osobną dla map dojazdu. Warto utworzyć też podstronę "O nas" lub "O firmie", oraz "Oferta" które w jasny i czytelny sposób poinformują klienta, czego ma się spodziewać kontaktując się z firmą. Rzuca się w oczy też brak logo i nazwy firmy.
Z ciekawości zajrzałam, co dzieje się na stronach Twojej konkurencji, i Tobie też to polecam, chociażby dla porównania.

Ten post edytował Luna_s20 8.01.2014, 07:58:52
+Quote Post
Neymar11

Ostrzeżenie: (10%)
X----

screen
Wtf?? Czemu treść menu wystaje poza samo to (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Popraw że to chłopie. A stopka? Uzupełnij podstony, dodaj logo. O luju, wszystko do poprawy ;_; Jeszcze dzisiaj (a może jutro) dam swój szablon. Też pokrytykujesz (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
+Quote Post
b4rt3kk

-----

Cytat(Neymar11 @ 24.02.2015, 23:39:46 ) *
screen
Wtf?? Czemu treść menu wystaje poza samo to (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Popraw że to chłopie. A stopka? Uzupełnij podstony, dodaj logo. O luju, wszystko do poprawy ;_; Jeszcze dzisiaj (a może jutro) dam swój szablon. Też pokrytykujesz (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Miałeś dać swój szablon, czemu jeszcze tego nie zrobiłeś? W dziale ocen wieje nudą, więc nie każ na siebie czekać.

Na pewno nie tylko ja na to czekam, prawda?
+Quote Post
Pyton_000

-----

Chyba chodziło Ci o framework (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) No chyba że Mi coś umknęło

Co do tematu. Proszę Cie, albo zmień profesję albo pracodawcę (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Na poważnie to pobierz pierwszy lepszy darmowy layout, wstaw dobrą fotkę, zmień treść i koniec. Z tym co prezentujesz daleko nie zajedziesz.
+Quote Post
tzm

Ostrzeżenie: (10%)
X----

nie ma rwd czy mi sie zdaje?
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 22.08.2025 - 16:06