![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 149 Pomógł: 2 Dołączył: 31.01.2010 Skąd: Konstancin-Jeziorna Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie !
W godzinach szczytu na moim portalu, strona zaczyna się strasznie długo ładować poprzez skrypty reklamowe, tzn. adkontekst. Czy istnieje możliwość zmierzenia czasu, w jakim jest zaciągany kod od reklamodawcy? Pozdrawiam -------------------- Movie CMS v 0.1 - Postęp
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli masz FF z firebugiem lub chrome to wystarczy w zakładce sieć popatrzeć co ile się ładuje
![]() Jeśli chcesz więcej - do FF (nie wiem jak chrome) jest dodatek YSlow - polecam - zrobi test i podpowie co i jak. EDIT: IMHO godzina szczytu nie powinna mieć wpływu na długość ładowania się zewnętrznych reklam - jeśli tak jest to trzeba sprawę zbadać - może ograniczyć reklamy. Ten post edytował Sephirus 19.11.2013, 09:51:33 -------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 149 Pomógł: 2 Dołączył: 31.01.2010 Skąd: Konstancin-Jeziorna Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ogólnie, w Chrome sprawdzałem ile się ładuje reklama i doszedłem do wniosku, że adserver siada, bo trzeba czekać na pobranie skryptu. Dlatego chcę zmierzyć czas ładowania live i ewentualnie usuwać z DOM kod reklamy. Ten post edytował GameMaker 19.11.2013, 10:15:11 -------------------- Movie CMS v 0.1 - Postęp
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj użyć do tego JavaScript. Na początek ustawić timer, ustawić event onload dla reklamy, i jeśli event nie wystąpi po określonym czasie to usuwasz element DOM ze strony.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym podszedł do problemu nieco inaczej.
Za załadowaną stronę uważam moment odpalenia onload. Potem można niej normalnie pracować. Standardowo kody reklam ładują się już w momencie ładowania strony - a jeśli tak jest to onload wykona się dopiero jak wszystkie reklamy się załadują... Może zmienić sposób ich odpalania tak by odpalały się po "onload" - wówczas strona jest już załadowana a reklamy się doładowywują już mniej "agresywnie" i nie spowolniają samego ładowania się strony ![]() -------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 20.11.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
#GameMaker
jeden z dostawców infrastruktury dla naszej sieci miał ostatnio przejściowe problemy, co mogło przełożyć się na czas ładowania skryptów. W razie dodatkowych pytań jesteśmy dostępni pod adresem wydawcy(at)adkontekst.pl Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:10 |