![]() |
![]() |
--Th0e-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam. Mam oto takiego ifa
błąd: Parse error: syntax error, unexpected '=', expecting ')' in C:\tutaj ścieżka\blog.php on line 30 (w 30 linijce znajduje się powyższy if) Moje pytanie. Jak poprawnie dać to zapytanie w ifie? Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety empty w PHP to taki potworek, który działa inaczej niż wszystko inne. To nie funkcja, a raczej instrukcja. Wewnątrz empty nie mogą się znaleźć żadne wyrażenia. Zamiast empty, porównaj wartość zwracaną przez mysqli_query do false:
Zakładam, że miałeś na myśli !empty, a nie empty (sprawdzasz czy zapytanie się poprawnie wykonało). |
|
|
--Th0e-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Niestety empty w PHP to taki potworek, który działa inaczej niż wszystko inne. To nie funkcja, a raczej instrukcja. Wewnątrz empty nie mogą się znaleźć żadne wyrażenia. Zamiast empty, porównaj wartość zwracaną przez mysqli_query do false: Zakładam, że miałeś na myśli !empty, a nie empty (sprawdzasz czy zapytanie się poprawnie wykonało). Chciałem żeby sprawdzało, czy czasem takiego wpisu już nie ma w bazie danych (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do tego sluzy funkcja sprawdzajaca ilosc wynikow.
|
|
|
--Th0e-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mam jednak większy problem z danym skryptem. A mianowicie wszystko wygląda tak:
Problem dokładnie leży w:
Ponieważ ciągle wywala mi "BŁĄD! Tytuł może zawierać 5-100 znaków. Treść główna 20-10000, oraz blogi nie mogą się powtarzać!" Niezależnie czy podam odpowiednią ilość znaków czy nie. Gdy zamiast empty dam !empty to działa, ale to trochę dziwne i chyba po prostu nie sprawdza $tresc z zawartością bazy. Ktoś wie o co chodzi? |
|
|
--Th0e-- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 09:01 |