![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 280 Pomógł: 46 Dołączył: 23.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie.
Napisze krótko i na temat. Jak nazywać lub inaczej, jak robić tagi w CSS i HTML. Mój problem jest w stylu (przykład): index.html article.html Wszystko opakowane oczywiście w: Póki co tworze takim sposobem i jakoś działa:
Jakieś lepsze sposoby lub pomysły? Chciałbym aby kod był jak najbardziej przejrzysty i aby ktoś inny nie miał problemu aby raz dwa się połapać. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 26 Dołączył: 23.01.2009 Skąd: eZ Systems Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje mi się, że w index.html możesz na spokojnie posłużyć się HTML5 i zamiast div z klasą .article daj znacznik article, a w nim odpowiednio znacznik header.
Wtedy będziesz miał kontener .articles z pojedynczymi artykułami. Innym pomysłem może być stylowanie wg kontekstu nadrzędnego jakim jest typ strony. Jeśli artykuły są na stronie kategorii, to kontekstem nadrzednym może strona z klasą .page-category a dla strony z pojedynczym artykułem, kontektstem będzie .page-article. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
daj znacznik article, a w nim odpowiednio znacznik header. używanie header w środku article tylko po to, żeby dać w środku h1,h2,h3 etc. jest idiotyzmem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz złe nazewnictwo (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
W index.php nie masz artykułów, a skrót artykułu. Ew. dodaj do głównego div-a( ew. body ) klasę/id, która jednoznacznie określa z jaką podstroną masz do czynienia np.: <div id="main" class="article"> class="index" class="gallery" itd. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie. Napisze krótko i na temat. Jak nazywać lub inaczej, jak robić tagi w CSS i HTML. Mój problem jest w stylu (przykład): Stosuj HTML5 i się go trzymaj. Nie ma sensu pisać dziś jakichś otagowanych bzdur (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) BODY sam może być kontenerem. Jako "podstrony" ładujesz do tagu <section> w tym article i po sprawie. Później w CSS masz przejrzyste:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 22:36 |