![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 29.10.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Robię stronę w Zendzie na której mam 2 formularze. Jeden do newslettera w stopce, widoczny na każdej podstronie i jeden dostępny tylko na podstronie Kontakt. Po przejściu do podstrony Kontakt, uzupełnieniu któregoś formularza i zatwierdzeniu, uzupełniony formularz wykonuje się prawidłowo a pozostały pokazuje komunikaty z walidacji typu "to pole nie może być puste".
Chciałbym wiedzieć czy da się jakoś rozdzielić te formularze bez wykonywania ich w różnych akcjach? Tym bardziej, że Newsletter jest w helperze a chcę dopisać jeszcze logowanie widoczne na wszystkich stronach też w helperze. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 2 Dołączył: 11.09.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli dobrze zrozumiałem pytanie to możesz to zrobić poprzez ustawienie akcji w formularzu przez setAction().
i później sprawdzasz:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 29.10.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zadziałało! Dzięki! A czy te akcje mają coś wspólnego z akcjami z controllera? Musi się jakoś nazewnictwo pokrywać?
Ten post edytował marpab 3.11.2013, 23:03:24 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 2 Dołączył: 11.09.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie muszą. Wpisałem takie dla przykładu.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 03:59 |