![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 873 Pomógł: 25 Dołączył: 24.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
z uwagi na specyfikę środowiska projektu muszę używać kodowania windows-1250 - czyli wszystkie widoki mam tak kodowane. Próbuję użyć domPDF w taki sposób
i teraz to co zakomentowane nie działa tzn. tworzy pdf ale przy próbie otwarcia go dostaję error. w takiej postaci jak teraz plik się generuje, mogę go otworzyć jednak polskich znaków brak. jakieś doświadczenia? wskazówki? bardzo proszę ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 26 Dołączył: 13.09.2007 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Drugi parametr w funkcji load_html w oryginalnej wersji nie był w ogóle używany.
Podmień sobie ten fragment w pliku include/dompdf.cls.php
Na początku dodaj do klasy
Wywołujesz to:
$auto_detect jest dla moich potrzeb, więc możesz to zignorować. Z htmla, który wrzucasz do funkcji najlepiej wywal "charset=" Całość ma być w UTF-8. Być może będziesz musiał też podmienić class.pdf.php na ten, o którym tutaj mowa: http://bukox.pl/php/dompdf-i-polskie-znakie/ U mnie działa to i na Unixowych systemach i pod Windowsem. Jeżeli chcesz używać skryptów PHP wewnętrznie i generować z nich polskie znaki, to musisz jeszcze zamienić w pliku include/php_evaluator.cls.php z na Ten post edytował sabat24 28.11.2013, 18:16:14 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 06:44 |