![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 4.10.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Od pewnego czasu przerabiam sobie darmowe szablony oparte o kod HTML/CSS i od wczoraj mam pewien problem z jednym szablonem a dokładniej z plikiem contact.php. Od niedawna pracuję nad własną stronką własnie na podstawie takiego szablonu, wszystko mam już skończone lecz jedyny problem tkwi w konfiguracji tego pliku. Połączony on jest z formularzem kontaktowym. W pliku powinny być kod PHP i w nim powinienem zmienić jedynie adres email na swój aby wiadomości z formularza przychodziły na mój email - Bynajmniej tak było w wszystkich poprzednich szablonach które przerabiałem. W tym natomiast w pliku mieści się zwykła notka:
Nie wiem kompletnie o co chodzi! Próbowałem znaleźć jakieś rozwiązanie ale nic.. Nie wiem kompletnie czym jest via POST i nic na ten temat także nie znalazłem. Proszę o pomoc w konfiguracji tego pliku tak aby mógł otrzymywać wiadomości na własny email z formularza. Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 467 Pomógł: 77 Dołączył: 6.09.2008 Skąd: Miechów / Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może tak jakiś kawałek kodu lub inne coś?
Ten komunikat mówi tylko tyle, że formularz ma być wysłanym metodą POST. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 731 Pomógł: 141 Dołączył: 9.05.2011 Skąd: śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę: http://phpkurs.pl/przekazywanie-danych/
Kod Please send contact form via POST method... wyświetla się po otwarciu pliku w przeglądarce?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 4.10.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdyby był kod to bym go zapewne dodał ale jedynie co jest tam zawarte to ten plik.
Strona wyświetla się w przeglądarce, oczywiście wyświetla się tylko komunikat który podałem powyżej. Spróbuje zapoznać się z twoim linkiem, choć wątpię czy coś sam zdziałam. Natomiast przy próbie wysłaniu wiadomości z formularza wyświetla się komunikat: Cytat [object XMLDocument] Pomoże ktoś? Odświeżam. Bo mało udało mi się osiągnąć samemu a praktycznie nic zadowalającego. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 467 Pomógł: 77 Dołączył: 6.09.2008 Skąd: Miechów / Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego co mi się wydaje (gdyż dalej nie dałeś żadnego kodu) plik o który Ci chodzi służy tylko i wyłącznie do obsługi wysłanego formularza, natomiast sam formularz znajduje się w innym pliku.
Gdzie się to wyświetla? Podaj klilka linijek przed i za miejscem, w którym to się wyświetla. |
|
|
![]()
|
|
Tak, sam formularz znajduję się w innym pliku. Natomiast nie ma w nim żadnego kodu który by wskazywał aby mógł tam wpisać email, do którego miałyby być wysłane wiadomości z formularza. Poniżej podaje kod formularza:
Co do wcześniejszego komunikatu to nie udało mi się go znaleźć. Okazało się że wyświetla się jedynie gdy strona nie jest podłączona z serwerem internetowym. Gdyż znajduję się natomiast na nim, wyświetla się pierwszy komunikat - Przy wysyłaniu wiadomości.
Co zrobić? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż kod PHP
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 12:27 |