![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
HTOP wyświetla mi mnóstwo procesów mysql.
Po restarcie wracają jak bumerang tak więc chciałbym poznać ich przyczynę albo przynajmniej źródło. Jak zobaczyć chociaż którego użytkownika na serwerze dotyczą te procesy albo chociaż jakieś nazwy baz danych, tabel? W /proc nie widzę większości procesów. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 915 Pomógł: 210 Dołączył: 8.09.2009 Skąd: Tomaszów Lubelski/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
htop w odróżnieniu np. od ps pokazuje Ci procesy włącznie z ich wątkami (jak naciśniesz F5 pojawi Ci się widok "drzewiasty"). Aby zobaczyć czym się aktualnie zajmuje baza, możesz wykonać w bazie polecenie
Ten post edytował redeemer 30.09.2013, 15:19:39 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Biblioteki PD chyba nie mam zainstalowanej. Jakieś inne opcje?
Co do tego zapytania spróbowałem go bezpośrednio w PHPMyAdmin - działa ale pokazuje jeden proces i dla aktualnego użytkownika. Pewnie go trzeba odpalić bardziej globalnie, np. na serwerze? Kod mysql -u [username] -p [dbname] -e [query] Coś w ten deseń (wole się upewnić)? Ten post edytował markonix 30.09.2013, 19:12:46 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 915 Pomógł: 210 Dołączył: 8.09.2009 Skąd: Tomaszów Lubelski/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Biblioteki PD chyba nie mam zainstalowanej. Jakieś inne opcje? Nie rozumiem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Co do tego zapytania spróbowałem go bezpośrednio w PHPMyAdmin - działa ale pokazuje jeden proces i dla aktualnego użytkownika. Najlepiej wykonaj je jako superuser (najczęściej użytkownik root) w mysql, to wtedy zobaczysz wszystkie procesy.
Pewnie go trzeba odpalić bardziej globalnie, np. na serwerze? |
|
|
![]()
|
|
Sorki, literówka. Chodziło o ps-.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 19:11 |