![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 516 Pomógł: 1 Dołączył: 25.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, składuję na serwerze kopie zapasowe baz MySQL, robi się już tego sporo, chciałbym aby skrypt zliczał mi ilość plików w katalogu, usunął stare pliki pozostawiając 10 najświeższych. Zrobiłem zliczanie plików, ale nie wiem jak zrobić część dalszą, proszę o pomoc w temacie
to co mam teraz:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, składuję na serwerze kopie zapasowe baz MySQL, robi się już tego sporo, chciałbym aby skrypt zliczał mi ilość plików w katalogu, usunął stare pliki pozostawiając 10 najświeższych. Zrobiłem zliczanie plików, ale nie wiem jak zrobić część dalszą, proszę o pomoc w temacie to co mam teraz:
Nie lepiej zrobić to w bash'u wysyłać na meila i od razu kasować? Ja mam takie związanie, skrypt w bashu robi mi kopię, wysyła na 3 różne meile i kasuje z dysku i tak raz dziennie. Konto darmowe np. gmail czy o2.pl i po problemie - i miejsca nie szkoda na serwerze. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 29 Dołączył: 6.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
fileatime — Pobiera ostatni czas dostępu do pliku
filectime — Pobiera i-węzłowy czas zmiany pliku filegroup — Pobiera grupę pliku fileinode — Pobiera i-węzeł pliku filemtime — Pobiera czas ostatniej modyfikacji pliku Tutaj masz wszystko: http://pl.php.net/manual/pl/ref.filesystem.php |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:01 |