![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 7.03.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jak rozwiazac taki problem. Mam sobie 3 linijki kodu:
Mam pytanie jak zrobic aby te 3 linijki kodu byly np jakas zmienna ktoraby odpowiadala za to samo co te 3 linijki. Czyli najprawdopodbniej chodzi o funkcje tylko nie wiem jak jej uzyc. function cos() { $zapytanie = "SELECT * FROM ilo_plan_lekcje"; $wynik_zapytanie = mysql_query($zapytanie); $ile = mysql_num_rows($wynik_zapytanie); } tylko ze jak wstawie dalej w kodzie cos(); to to nie dziala jak to wywola , pomozcie |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 0 Dołączył: 30.12.2003 Skąd: Strzegom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
masz przykładową funkcję i odwołanie do niej:
następnie jak w kodzie kliknę link to powyższa funkcja jest zbiornikiem informacji która zaczyna się wykonywać po otrzymaniu w adresie strony numer z filmem id
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 7.03.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Tak samo robilem i nie dzialalo i nie dziala. Czy to ze ta funkcja jest pozniej uzyta w petli odgrywa jakas role??
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2004 Skąd: Jastrzębie Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz to zrobić tak:
Ale wtedy po każdym wywołaniu funkcji poprzednie wartości zmiennych zostaną nadpisane nowymi. Generalnie nie polecam tego rozwiązania. Lepszym rozwiązaniem będzie:
Wtedy masz kontrolę do jakich zmiennych zapisujesz wynik działania funkcji. Ten post edytował silent 24.10.2004, 18:47:42 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 16:07 |