![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 348 Pomógł: 26 Dołączył: 8.10.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mamy w firmie modem z anteną która jest zasłaba. Modem nie ma możłiwości wymiany antenki, samego modemu też nie możemy wymienić.
Oto rozkład biur w firmie: http://imageshack.us/photo/my-images/694/izys.jpg Cały czas latamy z laptopami i podciągnięcie wszedzie kabli jest słabym rozwiązaniem. Co najlepiej kupić aby wzmocnić siłę sygnału? O co chodzi ze wzmacniaczami na Lan i repeterami? Ten post edytował Adi32 15.09.2013, 10:18:51 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 45 Pomógł: 16 Dołączył: 28.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jaki to modem? Najprościej pewnie będzie kupić AP z możliwością podpięcia anten i podpiąć go pod ten modem.
Ten post edytował O$iek 15.09.2013, 10:33:56 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Co to za urządzenie? Nie łatwiej byłoby wystawić router na zewnątrz pomieszczenia? To może załatwić sprawę (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) .
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 348 Pomógł: 26 Dołączył: 8.10.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie jestem teraz pewien co do modelu ale wydaje mi się, że jest to dziadowski CellPipe 7130.
Jaki to modem? Najprościej pewnie będzie kupić AP z możliwością podpięcia anten i podpiąć go pod ten modem. Możesz rozwinąć? Co to za urządzenie? Nie łatwiej byłoby wystawić router na zewnątrz pomieszczenia? To może załatwić sprawę (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) . Jakby dać modem na korytarz to na pewno byłaby poprawa ale to byłoby co najmniej kłopotliwe... Ciągnąć kable itd... szef poprosił mnie żeby dowiedział się co kupić. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 45 Pomógł: 16 Dołączył: 28.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kupujesz np. coś takiego http://www.ceneo.pl/5182145#tab=spec i pod port LAN modemu, który teraz masz. Nowy router sam się konfiguruje pod dhcp. Jak sygnału wciąż jest mało to tutaj już możesz dokupić zewnętrzną antenę i powinno być ok.
|
|
|
![]()
|
|
Kupiłem dokładnie ten sprzęt.
Podstawowa wada: wszystko po niemiecku i ni cholery nie wiem jak zmienić język lub wgrać softwara w innym języku. Druga sprawa: router nie wzmacnia obecnej sieci wifi tylko tworzy nową (niezbyt silną). Ma zaletę: 3 wyjścia antenowe z możliwością wymiany anten i tu moje pytanie: czy wymiana jednej z tych 3 antenek na silniejsza wzmocni sygnał dostatecznie? Jaka to miałaby być antena? Czy jeśli ustawie SSID i hasło sieci tak jak było w poprzedniej, a poprzednią sieć wyłączę to urządzenia (drukarki itp) "zaadaptują" się do nowej sieci i nie będę musiał wszystkiego przeinstalowywać? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 417 Pomógł: 44 Dołączył: 23.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Taki sam SSID we wszystkich AP i clienty będą odnajdywać tego, który aktualnie daje najlepszy sygnał. Zmień tylko przydział adresów, żeby nie było problemów . Na jednym daj zakres np do 100 na 2gim 101-200
|
|
|
![]()
|
|
Mam jeszcze prośbę... moglibyście polecić jakąś antenkę do tego routera? (On ma 3 wyjścia antenowe ale chyba wystarczy dać jedną dobrą? Czy muszę kupić 3 lepsze anteny?)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.09.2025 - 15:12 |