|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 8.09.2013 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam. Nurtuje mnie taka sytuacja.
To jest tablica wielowymiarowa prawda ? Kod Array ( [0] => Array ( [id] => 1 [value] => 4 ) ) W takim razie jak to się dzieje,że skoro takim kodem (przy użyciu jednej pętli foreach) otrzymuje już pobraną wartość z tej tablicy ?
Ten post edytował WebMuster 11.09.2013, 18:10:55 |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 3 Dołączył: 19.04.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
Nie wiem czy poprawnie wytłumaczę, ale mam nadzieję że tak.
Pętla Foreach sprawia to, że tak jakby zmienna $asratingTable stała się kluczem pierwszego wymiaru Twojej tablicy, natomiast potem tylko zwracasz które pole drugiego wymiaru chcesz użyć. Dzięki temu pętla idzie po kolejnych kluczach Twojej tablicy. Ten post edytował Arhimenrius 11.09.2013, 20:07:52 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 75 Dołączył: 5.06.2012 Skąd: Lębork Ostrzeżenie: (0%)
|
Nie wiem czy poprawnie wytłumaczę, ale mam nadzieję że tak. Pętla Foreach sprawia to, że tak jakby zmienna $asratingTable stała się kluczem pierwszego wymiaru Twojej tablicy, natomiast potem tylko zwracasz które pole drugiego wymiaru chcesz użyć. Dzięki temu pętla idzie po kolejnych kluczach Twojej tablicy. nie klucz, a wartość (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 8.09.2013 Ostrzeżenie: (0%)
|
Dzięki za zainteresowanie. Ogarnąłem już nieco temat (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 24.12.2025 - 09:25 |