![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 1 Dołączył: 26.05.2011 Skąd: Moon Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
napotkalem pewien problem z ktorym do tej pory nie liczylem sie za bardzo ale nagle okazalo sie ze musze cos z tym zrobic, mianowicie zrobilem wyszukiwanie ktore dziala bardzo dobrze ale tylko jesli wpiszesz pierwsze litery nazwy, problem pojawil sie w chwili gdy nie do konca znana jest nazwa i trzeba uzyc @wildcardu/a@ Nie bardzo wiem jak w php co takiego zbudowac. Rozwiazanie proste i ktorego obecnie uzywam wyglada tak:
Przyznaje sie bez bicia, nie wiem jak zbudowac cos co pozwoli mi na uzycie "wildcard". Czy nalezy zbudowac bardziej zlozony system wyszukiwania czy wystarczy cos dodac do istniejacego ? HELP pozdrawiam phpamator |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 453 Pomógł: 16 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 30.08.2013 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
I to już (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ?
tylko dodatkowy znak % I wsio ? Super, nie spodziewałem się. Jeśli tak to działa to kapitalnie, dzięki. Ale to chyba nie pozwala na wprowadzenie * jako zamiennika litery bądź cyfry ? przetestowałem I jest jakby lepiej ale ..... (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Załóżmy, że mam potrzebę znalezienia wszystkiego z cyfrą 3 która znajduje się na trzecim miejscu czyli np 1A3 I chciałbym aby wyszukiwanie odbywało się tak jak zasadniczo w każdej innej wyszukiwarce czyli *costam. Jest taka opcja w prosty sposób zrobić to w PHP ? pozdrawiam phpamator Ten post edytował php_amator 11.09.2013, 21:09:06 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 453 Pomógł: 16 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 21:23 |