![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki oto kod:
Problem z nim jest taki, ze w blokach logo, appTitle i additionalMenu tekst jak i obrazek nie jest wycentrowany (w pionie jak i w poziomie w przypadku loga) wzgledem wielkosci danego bloku. Moge to ominac wprowadzajac odpowiednio padding ale chyba nie o to chodzi. vertical-align powinno ustawic pionowe centrowanie ale tak nie robi :/ Moze mi ktos wyjasnic gdzie znajduje sie blad ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Parametr oznaczający środek dla vertical-align to nie center, ale middle.
-------------------- Pozdrawiam
Most people prefer doors to windows. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 701 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2002 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
co nie zmienia faktu ze ustawiony na middle i tak nie bedzie dzialac. wlasnie testuje jak to zrobic... wydaje mi sie ze vertykalnie wysrodkowac mozna elementy inline a nie blokowe. blokowe mozna zrobic tylko poprzez paddingowanie procentowe. jak wykombinuje cos to dam znac
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pogooglgowalem i dowiedzialem sie, ze wlasnie vertical sluzy tylko do tabel, a w divach trzeba kombinowac z padding lub margin... heh a przydalo by sie cos takiego jak vertical
![]() Tak czy inaczej problem rozwiazalem przez padding. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 17.03.2003 Skąd: Wejherowo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No nie zupełnie vertical tyczy się tylko tabel - można bez problemowo używać go choćby przy obrazkack, span`ach itd.
A co do tematu - interesujący pomysł by rozwiązać to bez paddingów - ja zawsze ich używałem, lecz teraz mam nad czym pogłówkować ![]() Dam znać jak coś wymyślę. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 879 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
stary topic, ale problem jak najbardziej świeży i dot. również tego topicu
mam kodzik: i tak jak kolega mam proble z vertical-align: middle; jak również zastosowanie innych wartości -50%, -60px do wyśrodkowania może wpadł już ktoś na pomysł jak to zrobić na bloczkach? bo z tego co ja tutaj czytam to tylko rozwiązanie jest do liniowych, |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już dosyć dużo było na ten temat.
Zobaczcie tutaj. Też riddle właśnie o tym pisał. Też sporo info i odnośników znajdziecie tutaj. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 07:54 |