| --Bambo-- |
|
|
Goście |
Witam
Nie umiem sobie poradzić z wczytaniem strony zewnętrznej do div'a a nie chcę używać AJAX'a i ramek. Mam menu po lewej stronie: <ul class="Left_Sub_Menu"> <li><a href="<?php echo $sitepath; ?>/index.php?page=onas" title="O nas">O nas</a></li> <li><a href="<?php echo $sitepath; ?>/index.php?page=01" title="O nas">01 test</a></li> <li><a href="http://10.10.10.10/strona.html">Link 3</a></li> <li><a href="#">Link 4</a></li> </ul> podstronki wewnetrzne działają wczytuje je do tego właśnie div'a: <div id="Content"> <?php @$page=$_GET['page']; if (file_exists('partials/'.$page.'.php')) include('partials/'.$page.'.php'); else include('partials/pusty_content.php'); ?> </div> Chciałem wczytać tą stronę zewnętrzną w samym div'e (jak w linku 2 wczytując stronę 01.php) ale nie działa ani require ani include. <?php require("http://10.10.10.10/strona.html");?> Czy da to się tak zrobić? Może trzeba ją wczytać jakąś inną funkcją? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
file_get_contents
Jeśli funkcja będzie zablokowana na serwerze (allow_url_fopen ustawione na 0 w konfiguracji), to zostaje użycie cURL. |
|
|
|
| --Bambo-- |
|
|
Goście |
Funkcja nie jest zablokowana na serwerze:
allow_url_fopen = On a require i include nie chce mi wczytywać strony do div'a - może to nie te funkcje? Nie ma czegoś prostszego żeby wywołać stronkę zewnętrzną w środku div'a podczas otwierania tego div'a? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
nie
|
|
|
|
| --Bambo-- |
|
|
Goście |
czyli include i require nie potrafią wczytać zewnętrznej strony do div'a nawet jak jest: allow_url_fopen = On ?
i są w sumie 3 możliwości wczytania: 1. Za pomocą AJAX'a 2. Za pomocą iframe 3. Za pomocą cURL dobrze zrozumiałem ? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
| --Bambo-- |
|
|
Goście |
Już w którymś miejscu jak szukam na necie znajduję, że:
Iframe, zwane inaczej pływającymi ramkami to "okienka" na stronie w których wyświetla się inna strona. Jest to rozwiązanie przestarzałe i znacznie lepiej jest je zastąpić za pomocą PHP i "include", ale załóżmy, że nasz serwer nie obsługuje PHP wtedy zostaje nam iframe. Czy ktoś może napisać jak to zrobić(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 824 Pomógł: 106 Dołączył: 14.03.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
| --Bambo-- |
|
|
Goście |
Zrobiłem na iframe i działa ale to podobno nieeleganckie :/
W kilku miejscach znalazłem że powinno to się robić za pomocą PHP i include - tylko nikt nie pisze nic dokładniej. Include działa mi jak wczytuję lokalne pod-stronki i jest ok ale dla zewnętrznych wywala mi błędy nic nie wyświetla :/ Będę miał nieelegancko - trudno (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
Kolego, nie wysiliłeś się, żeby zarejestrować się na forum jak masz problem i chcesz żeby inni się wysilili rozwiązując go - OK, Twoje prawo. Ale że nawet nie wysiliłeś się, żeby zajrzeć do opisu funkcji, do której wkleiłem Ci linka, to już trochę przesada, nie sądzisz? Więc jeszcze raz:
file_get_contents oraz readfile include / require działają inaczej. Jakbyś chociaż zajrzał na stronę manuala, to byś przeczytał, że: Cytat If the file from the remote server should be processed there and outputted only, readfile() is much better function to use Na przyszłość trochę więcej wymagaj od siebie, a trochę mniej od innych. |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 24.12.2025 - 18:02 |