![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 19.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie!
Mam takie pytanie, jak zrobić w PHP wyciąganie danych z pliku poprzez file() gdzie linijka z której chce wyciągnąć pliki wygląda tak: "tekst1" "tekst2" "tekst3" "tekst4" "tekst5" "tekst6" Chodzi mi o wyciągnięcie danej tekst2 i tekst3 na podstawie tekst1 i jej późniejszą edycję. Proszę o pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
-anoonym- |
![]()
|
Goście ![]() |
linijka czy linijki?
bo mówisz ę linijka i podajesz kilka "text". Z tego co piszesz wynika że jest 1 linijka z tekstami w cudzysłowiach. Dobrze rozumiem? "danej tekst2 i tekst3 na podstawie tekst1" tego nie rozumiem |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 824 Pomógł: 106 Dołączył: 14.03.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcesz czego innego właśnie jak kolega zauważył.
zapisuj tak zeby kazda "dana" byla w nastepnej linijce a nie w jednej czyli dodawaj po danej "\r\n" Potem jak masz tak skonstruowany plik robisz a dane masz: gdzie cyferka to nr linijki -1 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 19.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak otworzyć file() koncowke danego pliku?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 13 Dołączył: 7.04.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 824 Pomógł: 106 Dołączył: 14.03.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dokładanie:
count |
|
|
![]()
|
|
Chodzi o to, że w pliku zapisuje sie dużo danych i ostatnia linijka pliku mnie interesuje (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Poczytam do poduszki i zobacze co sie stanie ;D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.09.2025 - 03:16 |