![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 0 Dołączył: 12.12.2006 Skąd: Pszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam stronę i potrzebuje na niej zrobić tło z reklamą, które oplata stronę z lewej i prawej. Tylko jak to poprawnie zrobić? Problem też jest w tym że kliknięcie w lewą stronę ma kierowąc pod adres A a kliknięcie w prawę pod adres B Do dyspozycji mam 1 obrazek w formie jpg który ma lewą stronę...puste miejsce na treść stony która na to miejsce nachodzi ...i prawą stronę. Jakieś pomysły? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 7 Dołączył: 7.12.2005 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli możesz to pociąć .jpega (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Jeśli nie to środek na treść musi zawsze pasować z tym rozmiarem.
Kod <div class="container"> <a href="#" class="left_ad"></a> <div class="content">Treść strony</div> <a href="#" class="right_ad"></a> </div> Kod .container {
width: 900px; } .left_ad, .right_ad { width: 150px; height: 400px; display: block; } .left_ad { float: left; } .right_ad { float: right; } .content { width: 600px; float: left; } Ten post edytował cadavre 20.08.2013, 19:38:30 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 0 Dołączył: 12.12.2006 Skąd: Pszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tylko jak sobie poradzić z niskimi rozdzielczościami?
Mam stronę o stałej szerokości 977px, strona centruje się jeśli są większe rozdziałki. no ale teraz jak tutaj pogodzić to z dodatkowymi kolumnami z obrazkami reklamowymi w postaci tła? Sprawdzać przy pomocy JS jaka jest rozdziała i wtedy pokazywać lub nie reklamę? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 00:11 |