![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem w lini:
$key = 'druzyna'; $output = array_map(function($item) use ($key) { return $item[$key]; }, $filtered); return $output; Błąd który wyskakuje to tak jak w temacie: Parse error: syntax error, unexpected T_FUNCTION, expecting ')' in /pages/marathon/system/library.inc.php on line 9 Z tego co wiem, jest to funkcja anonimowa i z nią jest problem. Porszę o wskazówki, jak to rozwiązać, próbowałem ją przebudować, ale nie wyszło... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 532 Pomógł: 24 Dołączył: 15.04.2011 Skąd: Kalisz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jaka masz wersję PHP? Bo z tego co wiem, to PHP <= 5.3.X nie można uzywać funkcji anonimowych w ten sposób. Można je tworzyć w inny sposób, ale w tedy nie będziesz miał w niej dostępu do zmiennej $key.
PS. Kod daj w znaczniki BBCode bo tragicznie to wygląda. EDIT. Mój błąd. Można tak użyć. W takim razie dziwny błąd. Spróbuj zmienić tą funkcję anoimową na taką, bez używania "use". U mnie ten kawałek kodu działa, PHP 5.3.15 Ten post edytował adbacz 20.08.2013, 13:55:01 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 23:05 |