|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 3 Dołączył: 4.07.2009 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%)
|
Mam problem w zendzie, być może trywialny, ale nie umiem sobie z nim poradzić.
Mam jeden kontroler i dwie akcje: akcja1 i akcja2. I potrzebuję w widoku akcji1 wyświetlić widok akcji2. Oczywiście mogę to zrobić funckją $this->render(/kontroler/akcja2.phtml), ale wtedy wyświetli mi sam widok, bez warstwy logicznej (danych, które przekazuje do widoku akcja). Dlatego muszę wywołać tą akcję2 i pobrać jej widok po "przetworzeniu". Tylko jak to zrobić..? Ten post edytował klapaucius 19.08.2013, 14:23:53 |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 11 Dołączył: 25.07.2012 Ostrzeżenie: (0%)
|
Próbowałeś
Powinna Ci przygotować, część logiczną i wrzucić jej wynik do warstwy widoku. Ale jeśli jakiś fragment Ci się powiela w akcjach, to lepiej zrobić jakąś metodę czy model, który obsłuży Ci część logiki, ew. helper |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 25 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
http://framework.zend.com/manual/1.12/en/z....initial.action
Jak to zrobić w widoku jest napisane w dokumentacji. Jeśli chcesz użyć w kontrolerze to przykład z dokumentacji zmień tak, żeby zamiast $this->action(...) użyć $this->view->action(...). |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 26.12.2025 - 01:08 |