![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam kod który generuje tabelę i wstawia do niej plik DRUKUJ po kliknięciu wyświetlana jest strona do druku.
Nie wiem jak zrobić by po kliknięciu drukowanie otwierało się w nowym oknie. Kod $table = $table."<tr><td><a href=\"index.php?akcja=podgladzabiegu&id=".$line[id]."\">DRUKUJ</a></td>"; Zastosowanie : Kod $table = $table."<tr><td><a target="_blank" href=\"index.php?akcja=podgladzabiegu&id=".$line[id]."\">DRUKUJ</a></td>"; wyświetla błąd: Parse error: syntax error, unexpected T_STRING |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 18 Dołączył: 23.08.2003 Skąd: Łomża Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat $table = $table."<tr omg... $table .= "<tr...... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Porównaj, wyciągnij wnioski - chodzi o cudzysłowy. Poza tym forum to nie parser...
Nadal nie kumam (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Jeśli składnia powinna być:
co jest nie tak w :
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 27 Dołączył: 16.04.2008 Skąd: Bakutilu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
no tak powinno być
(IMG:style_emoticons/default/facepalmxd.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To, że "u mnie działa", nie znaczy jeszcze, że rozwiązanie jest poprawne (IMG:style_emoticons/default/facepalmxd.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Zamiast tyle gadać pomoglibyście "zielonemu", a tak błądzi w ciemnościach uznając, że rozwiązał problem bez pomocy tego forum.
(IMG:style_emoticons/default/dostal.gif) |
|
|
![]()
|
|
No przecież napisałem Ci w pierwszej mojej odpowiedzi. Wystarczyło zastanowić się 1.5 minuty zrobić analogicznie. No ale OK.
Jak widzisz, właściwości Twojego linka były otoczone cudzysłowami, a te zostały "wyeskejpowane" znakiem backslasha -> \". Ty dodałeś nowy parametr i otoczyłeś go zwykłymi cudzysłowami -> ", a powinieneś zrobić \" podobnie jak to było w innych właściwościach. Ot i cała filozofia. Czyli:
Zainstaluj sobie jakikolwiek edytor z kolorowaniem składni (może być chociażby Notepad ++, Notepad 2) albo jakieś dobre IDE (polecam NetBeans), a takie błędy będziesz wyłapywał od razu. |
|
|
![]()
|
|
Faktycznie...
Rozwiązanie nr 2 najbardziej do mnie przemawia - nie potrzeba tych \ przez co jest czytelne (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) THX! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 06:41 |