![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 1 Dołączył: 31.08.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witajcie,
Mam takie do was zapytanie. Czy ktoś generował kilka pdf z tym, że każdy jeden to osobny załącznik? Mam bazę a w niej tabele o nazwie naprawa i każdy rekord w tej bazie musi się wygenerować osoby PDF ( tyle ile rekordów tyle załączników PDF) Używam biblioteki mpdf ( jak narazie najlepsza jaka może być przynajmniej dla mnie ) Generowanie mam w pętli i w żaden sposób nie chce tego generować więc postanowiłem tutaj do was napisać. Poniżej kod
Z góry dziękuje za pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W ten sposób nie da się wygenerować kilku PDF-ów naraz, podobnie jak nie da się wygenerować kilku obrazków jednocześnie. Chodzi o załączniki do czego? Do maila?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 1 Dołączył: 31.08.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Załącznik, który się ściąga na PC.
Teraz jak klikam generuj to generuje się i zapisuje na dysk. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm, kilka plików do ściągnięcia możesz jedynie upakować np. do ZIP. Są do tego biblioteki w PHP. Ale każdy plik po wygenerowaniu będziesz musiał raczej zapisać tymczasowo, potem je wszystkie upchnąć do ZIP-a i na końcu wypluć ten ZIP jako załącznik.
|
|
|
![]()
|
|
Mi to w sumie nie przeszkadza..
Tylko pytanie jak uzyskać taki efekt, żeby mi wygenerował na serwerze ? |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki ;-)
Teraz generują się tak jak chciałem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Zostało mi tylko spakowanie ich i wystawić do ściągnięcia (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 12:06 |