![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie przeleciałem całe google dotyczące base64
lecz nie znalazłem odpowiedzi czy mogę zakodować cały plik w bas64? jeżeli tak to w jaki sposób go wywołać? Dziękuje oraz pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 306 Pomógł: 42 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuje ale już to widziałem i niestety nie widzę odpowiedzi na moje pytanie
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież w drugim linku z wyników Google jest odpowiedź.
|
|
|
![]()
|
|
w 2 linku jest kodowanie obrazka
teraz niby zakodowałem w base64 lecz mam taki błąd Kod Warning: gzinflate() [function.gzinflate]: data error in C:\WebServ\httpd\2.php on line 2 Kod <?php eval(gzinflate(base64_decode(''))); ?> Da rade zakodować całą strone php echo , ify itd? Ten post edytował adiif1 6.08.2013, 23:24:05 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A obraz to przypadkiem plikiem nie jest? Błąd dostajesz, ponieważ najzwyczajniej w świecie dane przekazane funkcji gzinflate są nieprawidłowe.
Cytat Da rade zakodować całą strone php echo , ify itd? Da się, ale po co to robić?
Ten post edytował Crozin 6.08.2013, 23:31:05 |
|
|
![]()
|
|
Bo właśnie potrzebuje zakodować niestety
np jak to zakoduje mam zawsze błąd Czy mógł by ktoś to sprawdzić u siebie ? Kod <?php error_reporting(E_ALL); if (isset($_REQUEST['before_field'])) { if (ini_get('magic_quotes_gpc')) { $text = stripslashes($_REQUEST['before_field']); } else { $text = $_REQUEST['before_field']; } } else { $text = ''; } ?> <html> <head> <title>Base64 Encode/Decode</title> <style type="text/css"> .field { width:680px; height:100px; font-size:12px; } </style> </head> <body> <form action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF'] ?>" method="post"> <p><textarea name="before_field" class="field"><?php echo ($text) ? htmlspecialchars($text) : "Input here."; ?></textarea></p> <p><textarea name="after_field" class="field" readonly="readonly"><?php if (isset($_REQUEST['mode'])) { switch ($_REQUEST['mode']) { case 'encode': echo chunk_split(base64_encode($text)); break; case 'decode': echo base64_decode($text); break; default: break; } } ?></textarea></p> <p>Encode <input type="radio" name="mode" value="encode" checked="checked"></br> Decode <input type="radio" name="mode" value="decode"> <input type="submit" /> </form> </body> </html> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 05:37 |