![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie populację forum
![]() ![]()
Przykład zastosowania:
wyświetli #705A0F Przykład on-line: http://php.kom.pl/rgb2hex.php - rgb(112, 90, 15) Ten post edytował tiraeth 29.03.2006, 17:29:31 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 636 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A po co samemu to przeliczac - sa przeciez gotowe funkcje - dechex" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
![]() Przyklad zastosowania (napisalem kiedys koledze skrypt losujacy kolorki bo nie mogl sie zdecydowac wiec sobie wylosowal):
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kawał kodu.. a przeciez mozna krocej...
-------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
można tak ![]() -------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
highlab.pl - blog o technologiach, nauce i programowaniu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety nic z tego, bo dechex nie uzupelnia zerami liczb jednocyfrowych
![]() -------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czytając to co mi napisaliście, udało mi się zrobić cos takiego:
napisane na szybko więc nie wiem czy działa... |
|
|
![]()
|
|
tiraeth: niestety to co podales nie zadziala.. nadal nie uzupelniasz zerami z przodu. Tzn. uzupelniasz, ale przed wywolaniem dechex, wiec zupelnie niepotrzebnie..
PS. nie.. nie jestem archeologiem, ale jakos tak przegladalem starsze tematy i trafilem tutaj ![]() -------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nic dodać nic ująć... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Pieknie.. zupelnie zapomnialem o sprintf
![]() W ten sposob zeszlismy powoli z prawie 50 linii kodu do jednej zachowujac ta sama funkcjonalnosc. -------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To sie nazywa porzadny Refactoring.
![]() W kodzie nie podoba mi sie die(); -- user poda zle arg. funkcji i cala aplikacja pada. Wiem, wiem to tylko php4 i wyjatki by sie przydaly. Dorzuce link do mojej klasy, ma troche wiecej mozliwosci; php5: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=29987 -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 16:40 |