![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 16.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, potrzebuje pomocy z tym skryptem http://www.brandspankingnew.net/archive/20...suggest_v2.html Otóż zainstalowałem go wszystko działa tak jak chciałem tylko potrzebuje jednej rzeczy. Kiedy wyświetlają się wyniki to po kliknięciu zostają przepisane do pola tekstowego. Ja natomiast potrzebuję aby po kliknięciu w wynik przeniosło do jakiejś strony. Byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktoś mógł go przerobić. Z góry dziękuję za pomoc.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://www.brandspankingnew.net/specials/a...tocomplete.html
Cytat In the JSON example above a callback function is passed to the autoSuggest instance. It is called when the user selects an entry, and inserts the entry id into a hidden field (visible for this example). Cytat Options
The options object can contain the following properties: ... callback | Function | A function taking one argument: an object |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 16.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdzie mogę wstawić link?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem coś takiego i nadal nie działa, proszę wytłumacz mi to dokładniej. Jestem laikiem jeśli chodzi o js i php.
lub tak
Chciałbym coś takiego, że po kliknięciu w wynik wyszukania przekierowywało mnie na np. kontry.polskilol.pl/ahri, a nie dopisywało ? i resztę linku. Da się to przerobić aby w taki sposób działało? Ten post edytował Shocter 24.07.2013, 00:38:01 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, najważniejsze, że coś tam próbujesz.
Zerknij:
Ja bym to zrobił jakoś tak:
Ten post edytował sowiq 24.07.2013, 08:36:21 |
|
|
![]()
|
|
Super wielkie dzięki, jeszcze tylko jedno pytanko. Kiedy klikam w link to przekierowuje na adres.pl/1, powiedz mi gdzie ja mogę zmienić id lub zrobić tak, żeby nie przekierowywało na id tylko na nazwę wyszukania.
np. wyszukam Aatrox to żeby przekierowało na adres.pl/aatrox |
|
|
![]()
|
|
Podejrzewam, że po stronie PHP budujesz jakąś tablicę, którą później kodujesz do JSON. Czyli coś w rodzaju:
Musisz do każdego elementu dodać jeszcze pole name (lub np. URL). Więc będzie to wyglądało podobnie:
A później w JS:
Ten post edytował sowiq 24.07.2013, 13:47:27 |
|
|
![]()
|
|
Ok, tylko w którym miejscu dokładnie mam wkleić kod php
|
|
|
![]()
|
|
Trochę debilny ten kawałek kodu, bo tworzy odpowiedź w kompletnie nieczytelny sposób. Ale trudno.
Tutaj jest tworzona odpowiedź w formacie JSON:
A tutaj XML:
W obu wariantach wstawia się pole "id", "value" oraz "info". Analogicznie dodaj tam swoje pole. Ten post edytował sowiq 24.07.2013, 15:23:54 |
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem coś takiego i nie wyświetla mi wyników wyszukiwani, jest napisane "No results"
, i coś takiego ale wtedy jak klikam na jakis wynik to mnie przekierowuje na adresstrony.pl/undefined
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 23:38 |