![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
zrobiłem przykład z książki W. Gajdy dotyczący relacji 1:n na przykładzie kontynentów i państw
Lecz niestety nie wiedzieć czemu... zapętla się on. Jak sobie z tym poradzić? Coś źle robię? Czyżby samo państwo w pętli for było nadal obiektem i to przez niego się wszystko zapętla? Jak zrobię: echo $panstwo->getNazwa(); to wyświetla dobrze. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Nie korzystaj z print_r() przy wyświetlaniu tylko z var_dump() połączonym z xdebugiem, a najlepiej od razu naucz się korzystać z jakiegoś debuggera.
2. Obiekty kontynentów i państw posiadają wzajemne referencje do siebie, a print_r() nie jest wstanie ich wykryć stąd dostajesz błąd o przekroczeniu limitu pamięci, wielkości stosu czy czasu wykonywania skryptu. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz mi jeszcze powiedzieć czemu mam ten błąd:
FatalErrorException: Error: Call to a member function getCategoryName() on a non-object in /var/www/k.pl/website_v.1.0/src/K/GalleryBundle/Controller/GalleryController.php line 50 Controller
FileCategory - entity
Userfile - entity
Wydaje mi się, że jest analogicznie do poprzedniego przykładu zrobione. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pewnie dlatego, że funkcja findAll zwraca tablicę a Ty operujesz jak na obiekcie.
Kolejny bład:
Funkcja getCategoryName zwraca string, więc dlaczego próbujesz po tym stringu iterować? |
|
|
![]()
|
|
Tutaj akurat próbowałem sprawdzić inne metody - czy są widoczne.
Już powoli dochodzę do tego wszystkiego, już jakieś wyniki mi się pokazują. No i oczywiście wyszło na to, że była niezgodność pól pomiędzy bazą a entity, ale prawie dobrze (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 28.09.2025 - 01:05 |