![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem mam 2 stronki index i index2 w index mam menu tam kilka działów i jak zrobić żeby na drugiej stronie index2 było pokazane to samo menu ? chodzi mi tu zwłasza o aktualki tzn jak dodam do menu w index jakiś dział to żeby i w menu 2 sie automatycznie pokazywał mogą być tez skrypty napisane w javie bardzo prosze o pomoc
-------------------- polo36@wp.pl napisz do mnie
1459414 mój nr gg |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 680 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przenieś menu do osobnego pliku i zrób include w indexach...
-------------------- "Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nierozumiem nic co napisałęs
![]() -------------------- polo36@wp.pl napisz do mnie
1459414 mój nr gg |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2002 Skąd: z domu:) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tzn tabelke czy co tam masz z menu kopiujesz do menu.inc(na przyklad) i w miejscu w index.php gdzie ma byc menu piszesz cos takiego
[php:1:6f3d733d2d]<?php include "menu.inc"; ?>[/php:1:6f3d733d2d] chyba ![]() -------------------- // ...
|
|
|
![]()
|
|
A jak chce bez kopiowania do coś tam.inc To co mam zrobić i jak
![]() [/list] -------------------- polo36@wp.pl napisz do mnie
1459414 mój nr gg |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak Ci sie nie podoba funkcja include to pobaw sie ramkami, których mimo wszystko nie polecałbym nawet teściowej. Czy przekopiowanie trzech linijek do edytora to dla Ciebie aż tak dupiasta sprawa?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mała uwaga: zamiast *.inc lepiej *.inc.php (względy bezpieczeństwa).
-------------------- cease this long, long rest / wake and risk a foul weakness to live / when it all comes down / watch the smoke and bury the past again / sit and think what will come / raise your fears and cast them all away
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2002 Skąd: z domu:) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a czemu co to ubezpiecza??
-------------------- // ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bo jeżeli ktoś ci wejdzie na www.ble.ble.pl/include.inc, to serwer najprawdopobniej (default) tego nie zinterpretuje i wyświetli kod!!! a jeśli wejdzie ci na www.ble.ble.pl/include.inc.php, to program i tak zostanie zinterpretowany!!!
|
|
|
![]()
|
|
aha
-------------------- // ...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 09:52 |