![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 281 Pomógł: 3 Dołączył: 8.06.2009 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witajcie, mam banalny problem i nie mogę znaleć jak go rozwiązać. Załóżmy że mam zdjęcie:
i teraz po kliknięciu chciałbym zmienić obramowanie:
no i kicha nie działa, co robie źle ? koniecznie zależy mi na użyciu elementu this, będę miał kilkadziesiąt zdjęć a chce mieć tylko 1 funkcję Pozdrawiam i dziękuję za pomoc ![]() Ten post edytował marcus753 10.07.2013, 14:05:07 -------------------- Cokolwiek zostanie upuszczone na uklad elektroniczny, spadnie zawsze tam gdzie wyrzadzi najwiecej szkody.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 105 Pomógł: 27 Dołączył: 30.10.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W funkcji zaznacz() nie przekazujesz o jaki element chodzi:
-------------------- Mój Blog Militarny: http://1rBlog.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Albo zrób to poprawniej, czyli oddziel HTML od JS.
Kod $('#pytajnik2').click( function(){ $(this).TwojeOperacjeNaTymElemencie(); }); --edit-- Cytat koniecznie zależy mi na użyciu elementu this, będę miał kilkadziesiąt zdjęć a chce mieć tylko 1 funkcję To tym lepiej dla "mojego" sposobu Nadaj tym zdjęcią klasę - class="" i Kod $('.TwojaKlasa').click( function(){ $(this).TwojeOperacjeNaTymElemencie(); }); Oczywiście wtedy w HTML już bez żadnego onclick="..." Wszystkie kody pisane z palca - mogą być jakieś literówki Ten post edytował kamil4u 10.07.2013, 18:41:01 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 10:54 |