![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałem kod który ma zmieniać turę względem tablicy play, ale nie działa jak należy nie wiem co jest źle, morduję się z tymn już dłużyszy czas, proszę o pomoc.
Powód edycji: [Daiquiri]: Przenoszę
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 559 Pomógł: 93 Dołączył: 4.03.2008 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakieś założenia? opis działania (poprawnego)?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na poczętku sprawdzam kto ma hp powyżej 0 i tworzę z danymi osobami tablice potem w tej tablicy ustawiam ruch wybranej osoby. zmienna $r to aktualna tura. Chcę po prostu użyć w walce. Tz jeden gracz atakuje tura się zmienia następny gracz atakuje tura idzie od poczętku itp.
Ten post edytował kawus121 8.07.2013, 09:28:24 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mordujesz się z tym, bo Twój kod nie ma żadnego sensu. Najpierw wybierasz jakieś klucze, a później znów śmiegasz przez całą tablicę, jedynie zaczynając w określonym miejscu. Proponuję użyć bardziej tutaj pasującej pętli foreach, zamiast for. A przede wszystkim opisać dokładniej kod jeśli chcesz bardziej szczegółowej odpowiedzi. Bardziej mi chodzi o to, co chcesz osiągnąć. Nie wiem co to jest tura, na czym polega atak, itp. Jakie zmiany zachodzą w zmiennych?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.09.2025 - 09:09 |