![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam hasło w bazie mysql. Jak je odhashować gdy mam podany także salt? Są jakieś programy w które wklepuje się hasło i salt i wyświetla się nam hasło? Jestem zielony, a z kumplem się o piwo założyłem, że zgadnę jakie hasło wpisał. Proszę o pomoc.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Raczej zakładu nie wygrasz. Bo znając życie przy takich zakładach Twój kolega dał bardzo trudne hasło, a jedyna skuteczna metoda w tym wypadku to brutal force co przy trudnym haśle i bez superkomputera jest niemożliwe do zrealizowania. Jakby nie było w ogóle soli to ew. wtedy mógłbyś próbować, tak to raczej nie dasz rady (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hasło ma osiem liter, mogą być też cyfry, ale nie muszą , zaczyna się na "kre", jakiego w takim razie programu użyć w tej metodzie brutal force
tak wygląda hasło: ace33934f9f689c8b7cc9bbffde749f9 a tak salt: $4< |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisz sobie prosty program, który porównuje Twoje hasło z md5( "kre"+losowe 5 liter+w którymś miejscu sól ) i puść w pęli. Jak hasło się będzie zgadzać to jesteś w domu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Warto też na wstępie puścić wyrazy słownikowe, a nuż się uda |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 915 Pomógł: 210 Dołączył: 8.09.2009 Skąd: Tomaszów Lubelski/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobra karta graficzna i oclhashcat (ma możliwość założenia "maski" na pierwsze trzy litery w trybie bruteforce).
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 14:09 |