![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam Serdecznie, mam problem, otóż staram się zbudować CMS w oparciu o Smarty i napotkałem pewien problem.
Zacznijmy od kodu: -index.php
Teraz plik index.tpl: Dając zmienną $cut w .tpl tnie mi tylko jeden z rekordów, nie dla każdego, ale tylko jeden. Mam nadzieję, że wiecie o co chodzi. Wytłumaczę to na przykładzie, Tabela produkty ma kolumny: -id, -nazwa, -warto(tutaj chcę, aby ucieło po 230 znakach i wyświetliło razem w liście z nazwą - dla każdego powinno być osobno) Wyświetla to tak, że mamy: Lista produktów: -Nazwa #1(nazwa) - Dlaczego Warto#1 (warto) -Nazwa #2(nazwa) - Dlaczego Warto#1 (warto) -Nazwa #3(nazwa) - Dlaczego Warto#1 (warto) itd. Wychodzi na to, że warto jest stałe. Dzięki za pomoc. Ten post edytował x2008x 28.06.2013, 01:07:12 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
$smarty->assign("cut", $tnij);
Toż tutaj za kazdym razem w petli nadpisujesz wartosc poprzedniego cut wiec nic dziwnego ze zawiera tylko ostatnią wartosc. Zapisuj te cut $wiersz jako kolejny index i wowczas bedziesz mial to normalnie w tablicy produktów przekazanych do smarty -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W taki sposób?
Czy tak?
Drugi sposób niby by działał, tyle, że nie mogę wstawić {foreach} w {foreach} w szablonie :/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Do wiersza/produktu miales to przypisac... toć po chinsku nie gadam
![]()
I juz masz to razem ze swoimi produktami i dobierasz sie do tego w smarty jak do kazdej innej wartosci produktu -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem to tak:
Oraz tpl Albo źle wyświetliłem, albo źle jest przypisane, dalej wyświetla tylko 1 warto. Przerobiłem i działa, dzięki. Ten post edytował x2008x 28.06.2013, 09:27:15 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 20:32 |