![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 1 Dołączył: 15.03.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam, napotkałem mały problem w swoim skrypcie, banalny, ale nie bardzo wiem jak go "ładnie" rozwiązać. A mianowicie ... tworze kalendaria ..
Główna daną wejściową jest rok ... później robię pętle na poszczególne tygodnie i wyciągam sobie potrzebne dane. Potrzebuje wyświetlić numery tygodni poszczególnego miesiąca, doszedłem do czegoś takiego:
I to działa ale nie do końca, ponieważ ostatni dzień grudnia jest juz 1 tygodniem nowego roku i pętla mi sie nie wykonuje, myslałem o jakichś wyrażeniach warunkowych ale to chyba juz będzie przekombinowane, myślę że da się to zrobić w jakiś prostszy sposób ale jakoś nie wpada mi do głowy. Podsumowując chodzi mi o nastepujacy wynik :
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale żeś się narobił. Można prościej:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 1 Dołączył: 15.03.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Hm tylko że po wywołaniu Twego kodu wywala mi od 1 do 52 a nie taki miało to dawać efekt, skoro masz miesiąc grudzień, to tylko nr tygodni z grudnia miało dać.
Co prawda już to rozwiązałem innym sposobem, może "na piechote" ale działa :
Ten post edytował alpin 26.06.2013, 14:53:36 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie oszukuj
![]() Gdybyś zrobił CTRL+C i CTRL+V wynik dostałbyś taki: 48, 49, 50, 51, 52 edit: Ale fakt, zapomniałem jeszcze o styczniu Prosty przykład działania w pętli dla każdego miesiąca:
Ten post edytował Damonsson 26.06.2013, 14:57:04 |
|
|
![]()
|
|
Hm .. czegoś nie rozumiem, wynik Twego kodu zwraca mi taki wynik, nie oszukuje bo nie mam po co ;P
a z 1 odpowiedzi zwraca :
To kod źródłowy strony wynikowej. Tak czy inaczej i tak jestem wdzięczny za próbę pomocy, tylko bardziej mnie ciekawi czemu Twój kod u mnie nie działa. |
|
|
![]()
|
|
Może "first day of" i "last day of" działają od jakiejś nowszej wersji PHP, której nie masz, ja mam 5.3 akurat.
Ale skoro Twój też działa to nieistotne. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:06 |