![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 360 Pomógł: 12 Dołączył: 17.09.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam taki mały problem normalnie dodawałem wartości z zaznaczonych checkboxów w ten sposób
a teraz mam taki że doszły mi jeszcze 3 tablice i pojawił się problem
Jak dodawać dane za jednym zamachem? bo mógł bym zrobić 4 foreache i updatować dane ale to rozwiązane raczej nie jest optymalne. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 360 Pomógł: 12 Dołączył: 17.09.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wow wasz chęć nabicia posta mnie powala jak nie zauważyłeś znam polecenie INSERT INTO oraz UPDATE moje pytanie dotyczy zupełnie czego innego.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli dobrze zrozumiałem problem, to zrób raczej cztery zapytania w jednym foreach. Jeśli nie w tym rzecz to opisz swój problem bardziej szczegółowo.
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
dodając 4 zapytania do jednego foreach 1 przebieg pętli będzie tworzył by 4 osobne rekordy. Chodzi mi o dodanie 4 różnych wartości z 4 różnych tablic do jednego rekordu.
tablica1 = dodaje mi 1 wartość do rekordu tablica2 = dodaje mi 2 wartość do rekordu itd. tu jest kod który dodaje 1 wartość do mysql a konkretnie id_konkurencji
a potrzebował bym dodać jeszcze pawilon stanowisko i godzinę. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 2 Dołączył: 8.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm moze tak jezeli masz tyle samo rekordow co tych checkboxow czyli poprostu jakbys wszedzie dodawal updejtowal to ja to widze tak
Robisz licznik i petla while i w petli dajesz sobie $tablica[$licznik] $tablica2[$licznik] itd i zapytanie |
|
|
![]()
|
|
mam formularz po kolej
checkbox(name="konkurencja[id_konk]") - nazwa konkurencji - select(pawilon name="pawion[id_konk]") - select(stanowisko name="stanowisko[id_konk]") - select(godzina name="godzina[id_konk]") i teraz if(checkbox == checked) aktywuje selecty jeden zaznaczony checkbox = 1 rekord czyli id, id_zawodnika, id_konkurencji , nazwa_pawilonu, numer_stanowiska, godzina czyli przy 2 zaznaczonych checkboxach mam 4 tablice konkurencje(1,2) pawilon(50m, 25m) itd Ten post edytował ghastblood 23.06.2013, 00:32:53 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Widzę że wszystkie te tablice powiązane są wspólnym kluczem ID, tak więc:
Rozumiesz w czym rzecz, prawda? -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
dzięki o to mi chodziło.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 07:53 |