|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 21.06.2013 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam
Jestem początkującą php... Mam skrypt czatu kanałowego.... Posiadam komendę na dodawanie kanałów przez innych użytkowników. Jak ktoś założy kanał, to od razu kanał zostaje dodany do bazy. A ja bym chciała, żeby osoba, która zakłada kanał, dostała informację o zaakceptowaniu go przez administratora np w randze 100 i by dostała taką treść: "zgłoszenie na założenie kanału została wysłana do administratora. Po jej zaakceptowaniu zostaniesz poinformowany" A ja bym dostała informację, że jakiś użytkownik chce założyć kanał i musiałabym zaakceptować, a jeśli bym nie chciała to mogłabym odrzucić. Jak to zrobić? Mógłby mi ktoś w tym pomóc? Kod komendy:
|
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 516 Pomógł: 63 Dołączył: 27.08.2012 Ostrzeżenie: (0%)
|
oj, to masz trochę roboty ale nie aż tak dużo ; )
ja bym proponował Tobie zrobić nową tablicę w bazie danych np o nazwie "oczekujace_kanaly" czy coś takiego. użytkownik dodając kanał wysyła najpierw zgłoszenie do tej tablicy i otrzymuje informacje, że kanał czeka na akceptacje. Do tej tablicy będziesz zapisywać te same dane od użytkownika, które zapisujesz teraz do tablicy "channel". no i teraz tworzysz sobie stronę lub modyfikujesz panele admina o możliwość wyświetlenia tablicy "oczekujace_kanaly". po wyświetleniu wszystkich oczekujących, dodajesz do każdego z nich przycisk np "akceptuj". Po jego kliknięciu zapisujesz dopiero wybrane zgłoszenie do własciwej tablicy - czyli tablicy o nazwie 'channel'. Przeniesiony wpis oczywiście automatycznie kasujesz z bazy "oczekujace_kanaly" aby nie zaśmiecać tej tabeli. Jeśli chciałabys dorobić skrypt odrzucenia jakiegoś kanału, to robisz prawie to samo co z akceptacją. Dorabiasz przycisk "odrzuć" i po jego kliknięciu kasujesz ten wpis i wysyłasz np na maila tego użytkownika wiadomość. W tym rozwiązaniu możesz porobic sobie o wiele więcej możliwości, wszystko zalezy od Ciebie. Inaczej raczej tego nie zrobisz ; ) Ten post edytował gitbejbe 21.06.2013, 06:31:28 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 75 Dołączył: 5.06.2012 Skąd: Lębork Ostrzeżenie: (0%)
|
To jest czatGG więc odpada możliwość robienia przycisków(wątpię, żeby kicia poradziła sb ze stroną), chodzi o komendę tekstową (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Nie lepiej dodać kolumnę active? Moźna też z tej kolumny skorzystać podczas blokady kanału ;p |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 23.12.2025 - 11:06 |