![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
potrzebuję napisać wyrażenie któe wyciągnie mi wszystkie znaki spomiędzy znaczników "{" oraz "}". problem polega na tym, że tych znakow w ciągu moze być dowolna ilosc, bo to jest json. potrzebuję więc wybrać wszystko ale pomiędzy pierwszym - motwierającym i ostatnim - zamykającym. pomoże ktoś? wydarcie ciągu spomiedzy samych znacznikow to nie problem, gorzej jak sie powtarzają. dziękuję. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 417 Pomógł: 44 Dołączył: 23.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
json_decode
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
json_decode to mozna użyc jak przez jsonem nie masz zadnego znaku, a tu jest json zapisany w tablice i zrzucony. czyli otoczenie zaśniecone innymi tresciami. potrzebuje wydobyć go tak jak pisalem.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, potrzebuję napisać wyrażenie któe wyciągnie mi wszystkie znaki spomiędzy znaczników "{" oraz "}". problem polega na tym, że tych znakow w ciągu moze być dowolna ilosc, bo to jest json. potrzebuję więc wybrać wszystko ale pomiędzy pierwszym - motwierającym i ostatnim - zamykającym. pomoże ktoś? wydarcie ciągu spomiedzy samych znacznikow to nie problem, gorzej jak sie powtarzają. dziękuję. Przy wyrażeniu uwzględnij początek (^) oraz koniec ciągu ($). Przykładowo: W $matches[1] powinno być to czego szukasz. -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Przy wyrażeniu uwzględnij początek (^) oraz koniec ciągu ($). Przykładowo: W $matches[1] powinno być to czego szukasz. blisko, ale : ErrorException [ 2 ]: htmlspecialchars(): Invalid multibyte sequence in argument.. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
blisko, ale : ErrorException [ 2 ]: htmlspecialchars(): Invalid multibyte sequence in argument.. Ale jak się ma to do funkcji preg_match? Przecież błąd wyrzuca htmlspecialchars(). -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
taki błąd wywala mi php opakowany w kohana3.
w czystym php nie wywala żadnych błędów, ale tez tablica jes pusta... bede po kawałku wybebeszał tego jsona i zobacze na czym sie wywala... generalnie to wyrazenie nic nie zwraca nawet w przypadku pojedynczych nawiasow. $json = 'eqweqw bsqlws qwks wqskqwsq ws { dadadsdasdfc }'; preg_match('/^{(.*)}$/', $json, $matches); print_r($matches); -------- dla potomnych preg_match("/\{(.*)\}/", $json, $matches); działa ok. nawias klamrowy jest znakiem specjalnym i trzeba go "eskejpowac". temat jak widać w złym dziale... Ten post edytował dev2222 13.06.2013, 13:04:32 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:49 |