![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 0 Dołączył: 13.09.2006 Skąd: Puławy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam nie typowe pytanko. W jaki sposob moge przekonwertowac kod (poprzez dodanie odpowiedniej funkcji w pliku .php) zrodlowy tak aby wyswietlal sie on w jednej linii (bez formatownaia) chodzi mi o uzyskanie efektu jak google.com tak aby kod byl mniej czytelny jak ktos sobie kliknie "pokaz zrodlo" - tak sobie klient wymyslil a ja za bardzo nie wiem jak to ugryzc ? Pozdrawiam Kamil |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W przypadku kodu HTML zwyczajnie usuń wszystkie przejścia do nowej linii. W przypadku PHP po prostu ich nie dodawaj. W PHP gdy wplatasz kod HTML za pomocą chociażby echo znak przejścia do nowej linii symbolizuje \n, gdy go brakuje to cały kod jest w jednej linii. Czyli zamiast:
zrób tak: -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 0 Dołączył: 13.09.2006 Skąd: Puławy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak tylko maly problem , strona ma jakies 150 podstron , i liczy sobie z 50 plikow PHP dlatego mi bardziej chodzi o to czy istnieje jakas funkcja js / php na to (np ob_flush przepuszcza to wszystko co bedzie na wyjsciu) zeby to ogarnac, bo takie zmienianie calego kodu recznie to mi zajmie kilka dni przy tej ilosci materialu co ja tam mam
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak tylko maly problem , strona ma jakies 150 podstron , i liczy sobie z 50 plikow PHP dlatego mi bardziej chodzi o to czy istnieje jakas funkcja js / php na to (np ob_flush przepuszcza to wszystko co bedzie na wyjsciu) zeby to ogarnac, bo takie zmienianie calego kodu recznie to mi zajmie kilka dni przy tej ilosci materialu co ja tam mam Tak, otwórz wszystkie pliki po kolei (może być iteratorem), np. file_get_contents, użyj preg_replace lub str_replace, a później zapisz np. poprzez file_put_contents. -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym poszukał tutaj: https://www.google.pl/search?q=php+html+code+compressor
|
|
|
![]()
|
|
super
![]() dla zainteresowanych rozwiazanie
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 14:54 |