![]() |
![]() |
--Alonzo-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam, chcę zrobić w jQuery takie coś, że tworze sobie obiekt DIV, zapisuje go do zmiennej. Potem dodaje go do body, nadaje mu animację i jako trzeci argument animacji dam funkcje która usunie tenże element. Żeby lepiej sobie wyobrazić to o czym mówię to to coś w stylu że klikam jakiś button, tworzy się kolejny DIV na stronie (z backgroundem np śniegu), spada na dół strony i usuwa się ten DIV. Jak zrobić to tworzenie obiektu DIV do zmiennej, nadanie mu animacji itp + dodać go do body (akurat dodać to wiem: $("body").append(divZeZmiennej)
![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Elementy w jQuery tworzysz tak (na przykładzie div-a):
I możesz potem robić z nim co zechcesz, na przykład właśnie dodać do body. Póki go nigdzie nie dodasz, nie będzie go w ogóle widać (bo nie ma go w drzewie DOM). |
|
|
--Alonzo-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Czyli to powinno wyglądać tak?
Kod $("#jakisProstyButton").click(function() { var $nowyDiv = $("<div class='doTegoMojaKlasa'></div>"); $("body").append($nowyDiv); $($nowyDiv).animate({ top: '1000px' }, 1000, function() { // tu potrzebuje kod na usuniecie tego konkretnego elementu }); }); Jak usunąć tego diva w miejscu gdzie napisałem? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 14:57 |