![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 0 Dołączył: 17.05.2002 Skąd: lodz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W zasadzie jak w temacie, PHPMailer wysyła pięknie na gmaila, ale już na wp.pl nie dochodzą miale.
wysyłam tak:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
1) Może trafia do spamu.
2) Może nie przechodzi jakiegoś tam ich filtra, bo twoja skrzynka pocztowa jest źle skonfigurowana - klient ostatnio tak miał. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 0 Dołączył: 17.05.2002 Skąd: lodz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie trafia do spamu, po prostu nie dochodzi. Serwer jest dobrze skonfigurowany, bo to dosyć duża instytucja jest.
|
|
|
![]()
|
|
Patrz punkt 2.
A to że duża instytucja nie znaczy, że jest wszystko jak być powinno.... Miałem ostatnio też systuację z duzą instytucją gdzie nie dochodziły maila na bodajże właśnie wp.pl bo mieli źle skonifurowaną pocztę. I to nie była wina PHPMailera tylko poczty O proszę znalazłem pismo co miałem wtedy: Cytat Problemy z dostarczaniem wiadomości wynikają z wykrycia niepoprawnego wpisu SPF dla danej domeny. SPF sprawdza czy wysyłana poczta pochodzi z serwera posiadającego "uprawnienia" do wysyłania poczty z tej domeny. W tym wypadku należy poprawić odpowiednie wpisy w Państwa DNS. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 131 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
1) Wysłasz za dużo maili na godzinę z jednego IP ... 2) Włącz debugowanie
3) Wyświetl sobie odpowiedź serwera dowiesz się pod jaką regułę cię podczepili 4) Łap wyjątki
|
|
|
![]()
|
|
Dodałem ErrorInfo i wyjątki i nie ma błędów, wyjątków też nie pokazuje.
Póki co coś nie tak z samą pocztą na wp jest |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A dostęp do logów mail.err i mail.log masz? Tam będzie odpowiedź (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 627 Pomógł: 33 Dołączył: 1.05.2005 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak WP to pewnie SPF (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
@normanos no przecież to napisałem w moim poprzednim poście
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 627 Pomógł: 33 Dołączył: 1.05.2005 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, chciałem wzmocnić ten głos aby nie zginął pośród innych pomysłów (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
No tak, co dwa głosy to nie jeden, szczególnie gdy kontrargumentem jest "to jest duża instytucja" (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Sorry za offtopa, ale ta "duża instytucja" mnie sprowokowała: w zeszłym tygodniu miałem problemy z pobieraniem poczty poprzez POP3 z zew. kont w GMAILu. Wykluczyliśmy wszystkie problemy po naszej stronie, requesty z googla pojawiały się na firewallu sporadycznie (czyli na przykładowe 10 prób pobrania poczty z 3 razy pobrał, z 7 dał "connection refused" by po kilku dniach w ogóle przestać docierać z sygnałem. Załamka bo oczywiście support nie istnieje. I nagle przypadkowo: wystarczyło dać IP zamiast hostów i ruszyło od ręki (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Cóż, bardzo "duża instytucja" co nie miało wpływu na to, że błąd leży po ich stronie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 144 Dołączył: 22.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Korzystasz z jakiegoś smtp? Czy tylko z "poziomu" php leci?
I też dorzucam głos że to SPF, wp pod tym względem jest (o dziwo) mocno restrykcyjne (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
okej zapytam się ludzi od serwera.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 18:20 |