![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 0 Dołączył: 18.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
przeczytałem setki opinii na temat sql injection i wiem ,że nie ma idealnego rozwiązania.Postanowiłem ,że dla pewności usunę wszystkie słowa i znaki które mogą zaszkodzić (użytkownik nie potrzebuje tych znaków).Proszę o wyrażenie opinii i ew.luk chciałbym mieć jako taką pewność ,że nikt mi tego za moment nie rozsypie.Z góry dziękuję.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Robota głupiego. Stosuj poprawnie PDO i nie będziesz musiał się martwić o SQL Injection.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 0 Dołączył: 18.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
używam mysqli i napisanego przeze mnie framework'a - będę miał ogrom pracy przy przebudowie wszystkiego .Nie przemyślałem tego niestety wcześniej.Myślisz ,że to tymczasowo zda egzamin?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
używam mysqli i napisanego przeze mnie framework'a - będę miał ogrom pracy przy przebudowie wszystkiego .Nie przemyślałem tego niestety wcześniej.Myślisz ,że to tymczasowo zda egzamin? A to mysqli nie ma bindowania? Powyższy kod jest bez sensu, jego też nie przemyślałeś. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 301 Pomógł: 25 Dołączył: 15.07.2007 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mysqli też się nada na zabezpieczenie przed sql injection
http://www.php.net/manual/en/mysqli.quicks...-statements.php Możesz sobie nawet napisać klasę która będzie dziedziczyła po oryginalnym mysqli i będzie robić coś w stylu
wykorzystanie wyglądało by tak:
Dla uwygodnienia sobie życia można by wykorzystać http://php.net/manual/en/function.func-get-args.php Taka moja luźna propozycja. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 282 Pomógł: 89 Dołączył: 12.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tymczasowo egzamin zda, dopóki nie przerobisz całości kodu.
Dlaczego jednak checkString zwraca wyczyszczony string, a checkInteger tylko true/false? I dlaczego ta ostatnia metoda tak się nazywa skoro is_numeric() przepuści na przykład '1.23E-14' ? Poza tym dość łatwo zakładasz że użytkownik może pewnych znaków nie potrzebować. Gdybym miał przykładowo sklep internetowy to Shaquille O'Neal byłby dla mnie wielce pożądanym klientem. Ten post edytował pmir13 4.06.2013, 10:17:08 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.09.2025 - 02:32 |