![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 627 Pomógł: 33 Dołączył: 1.05.2005 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Alohha,
Cytat W tym roku spotkamy się już po raz czwarty, ale w zupełnie nowym miejscu! Gościł nas będzie bardzo malowniczo położony hotel Orle Gniazdo w Szczyrku - znany m.in. ze swojej sporej pojemności. Tym razem więc dla nikogo miejsca nie powinno zabraknąć. W roku 2013 PHPCon Poland odbędzie się bez mała miesiąc później niż rok temu (w ostatni weekend października a nie września). W związku z tym, zapisy rozpoczniemy również miesiąc później - od 1 sierpnia. Warto trzymać rękę na pulsie, bo wczesna rezerwacja jak zwykle będzie najbardziej atrakcyjna cenowo. Super, już nie mogłem doczekać się informacji o tegorocznej edycji. Jedyne co mi się nie podoba to powrót do niemal zimowych temperatur - jak przypomnę sobie PHPconowego grilla w 2011 to jeszcze mam dreszcze (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) pzdr dla organizatorów, jak coś potrzebujecie dajcie znać. fot. PHPcon 2012 - #phpconpl kodujemy. troche frontendu troche backendu... git commit (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) (IMG:http://distilleryimage8.ak.instagram.com/da79ae7209ac11e299b11231381b6f02_7.jpg) Ten post edytował normanos 26.05.2013, 17:01:09 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 60 Dołączył: 25.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
świetna wiadomość, też nie mogę się już doczekać (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@normanos przypomnij jeszcze w połowie lipca (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ja chętnie się wybiorę.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bardzo dobra wiadomość tym bardziej, że nie zrezygnowano z jednego, wspólnego hotelu. Bez tego nie byłoby tak dobrej wieczornej atmosfery.
Do zobaczenia po raz trzeci - w Szczyrku! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował sowiq 27.05.2013, 08:37:21 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Miejscówka zacna. Będzie gdzie na snowboardzie jeździć. Może w końcu się wybiorę (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 627 Pomógł: 33 Dołączył: 1.05.2005 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przypomnę, przypomnę, jak uruchomią zapisy. Tym razem są szanse, że nie zostaną wykupione miejsca na pniu (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przypomnę, przypomnę, jak uruchomią zapisy. Dzisiaj uruchomili (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]()
|
|
Wczoraj dokładnie ale już musiałem iść spać i nie zdążyłem tak szybko dać info (no bo nie ma przecież aż takiego ciśnienia liczonego w godzinach (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) ).
Zapisany, moje zgłoszenie było 8. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]()
|
|
bo nie ma przecież aż takiego ciśnienia liczonego w godzinach Rok temu dosyć szybko skończyły się miejsca (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]()
|
|
No bo jak ja włączę tryb PROMO to zaraz się okazuje, że jedziemy w 20, a kolejnych 20 sie zastanawia (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No bo jak ja włączę tryb PROMO to zaraz się okazuje, że jedziemy w 20, a kolejnych 20 sie zastanawia (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) To nie włączaj bo ja wieczorem będę wiedział czy jadę sam czy z koleżką. |
|
|
![]()
|
|
^^ za późno (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) "45 zgłoszeń" (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
A na poważnie: nie martw się, masz czas do 5.08. nie wiem ile organizatorzy mają miejsc ale na pewno dużo więcej niż ostatnio i wątpię aby to się mogło tak szybko wyczerpać. Na razie zapisują się Ci, którzy już byli i są pewni, wiele osób będzie czekało do ogłoszenia agendy bo dla nich z kolei to jest ważniejsze (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) 74 zgłoszeń - no no... w tym tempie to idą na rekord (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Nie martw się się tak, co kilka dni aktualizują wyciągi bankowe. Mojego też jeszcze nie ma i nie panikuje (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Poza tym jest jeszcze czas.
@Skowron: http://www.phpcon.pl/2013/pl/cennik Ten post edytował nrm 19.07.2013, 13:44:23 |
|
|
![]()
|
|
Daleki jestem od jakichkolwiek zmartwień. Tym bardziej, że moje uczestnictwo jest już potwierdzone (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Dobra przelew poszedł.
@sowiq nie jesteś chcętny żeby kogoś zabrać (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
@sowiq nie jesteś chcętny żeby kogoś zabrać (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Już mnie ktoś pytał. Najpierw muszę się dogadać ze znajomymi z Warszawy, bo na pewno kilka osób będzie jechało. Jeśli będę miał jakieś wolne miejsca w aucie, to na pewno się odezwę (tutaj albo na stronie phpCon). |
|
|
![]()
|
|
93 zgłoszeń, w tym 49 potwierdzonych. - ładnie, ładnie, dobry początek (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Teraz koledzy organizatorzy musicie stanąć na wysokości zadania z agendą (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 78 Dołączył: 4.11.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ile przewidziano miejsc noclegowych?
|
|
|
![]()
|
|
Nie wiem ile zaklepanych mają organizatorzy ale hotel ma około 500 miejsc, nie sądzę aby zabrakło (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Ten post edytował nrm 1.08.2013, 13:04:34 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
300 miejsc mają zaklepanych (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Ten post edytował d.stp 1.08.2013, 23:53:18 |
|
|
![]()
|
|
Rozpoczęło się głosowanie na agendę - http://phpcon.pl/2013/pl/agenda
|
|
|
![]()
|
|
Wojciech Sznapka z tym tematem
Cytat Osiąganie mądrej architektury z Symfony2 to już 3 konferencje odwiedzi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
No ja już mam Symfony i TDD po dziurki w nosie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
No ja już mam Symfony i TDD po dziurki w nosie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) @nrm trzaśnij jakąś pogadankę o Kohanie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
No ja już mam Symfony i TDD po dziurki w nosie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) +1... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat 93 zgłoszeń, w tym 49 potwierdzonych. Może dogadaj się z adminami nie tylko tego forum i wyślij email z informacją do zarejestrowanych. Zdjęcie z pierwszego postu przedstawia wejściówkę. wkład własny czy dzień po? |
|
|
![]()
|
|
!*! zakładam, że to do mnie napisałeś: niestety nie rozumiałem w jakiej sprawie mam się dogadywać?
Zdjęcie z pierwszego posta jest z pierwszej nocy imprezy na 3cim piętrze. Wkład wspólny społeczności PHP (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
!*! zakładam, że to do mnie napisałeś: niestety nie rozumiałem w jakiej sprawie mam się dogadywać? Chyba, że dałeś tylko informacje (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) pamiętam że ktoś tu się kiedyś kręcił z logiem phpcon w stopce, skojarzyłem to z Tobą, może błędnie. Ten post edytował !*! 7.08.2013, 06:00:54 |
|
|
![]()
|
|
Nie, nie organizuje. Jestem zwykłym uczestnikiem od 3 lat. Fakt, trochę ich promuje po socialach/forach ale zupełnie bezinteresownie. Uważam, że robią dużo dobrego takimi tanimi konferencjami.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 10 Dołączył: 24.11.2004 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ktoś z Łodzi się wybiera może?
|
|
|
![]()
|
|
Z tego co widzę to przynajmniej 2 osoby z Łodzi są zapisane.
(IMG:https://pbs.twimg.com/media/BXK0V21CIAAjpGs.jpg) Dotarły naklejki webmastahowe (jak zwykle drukarnia dała dupy) będę do wzięcia za free na phpconie więc jak ktoś nas tam gdzieś przyuważy to można zaczepiać (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dotarły naklejki webmastahowe (jak zwykle drukarnia dała dupy) będę do wzięcia za free na phpconie więc jak ktoś nas tam gdzieś przyuważy to można zaczepiać (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Dyskryminacja tych co nie jadą <foch> (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]()
|
|
No nic na to nie poradzę, wysyłka pocztą jest bez sensu (koszty).
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 559 Pomógł: 93 Dołączył: 4.03.2008 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
false, moglibyście jeździć po mieście (Polsce) i rozdawać (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Ja wezmę więcej i zrobię kolportaż z pałacu kultury
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 559 Pomógł: 93 Dołączył: 4.03.2008 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Daj znać kiedy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 78 Dołączył: 4.11.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Orientujecie się, czy w hotelu będzie możliwość obejrzenia sobotniego gran derbi? Albo chociaż solidny internet w pokoju? (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 12.09.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Orientujecie się, czy w hotelu będzie możliwość obejrzenia sobotniego gran derbi? Albo chociaż solidny internet w pokoju? (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Myślę, że na tyle typa to będzie problem w hotelowym internetem (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]()
|
|
@buliq z Olsztyna jesteś to Ci przywiozę naklejki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
A co do neta to pewnie po 23 nołlajfy zapchają łącze w diablo (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) huehuehue Ten post edytował skowron-line 22.10.2013, 14:44:40 |
|
|
![]()
|
|
Obecnie w Warszawie jestem, można by się tutaj zgadać (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 12.09.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakby ktoś chciał jechać, to mam możliwość odstąpienia jednego miejsca.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Do zobaczenia za rok, może tym razem bliżej wawy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Za rok jest w tym samym miejscu (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Ostatni weekend września.
|
|
|
![]()
|
|
Też bym głosował jakoś bliżej środka Polski bo tyle godzin jazdy, że oszaleć można. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) No ale impreza świetna.
|
|
|
![]()
|
|
podsumowanie: http://webmastah.pl/phpconpl-2013-podsumowanie/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 280 Pomógł: 46 Dołączył: 23.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ciągle mnie to ciekawi.
Opłaca się młodemu, nowemu w tej dziedzinie (tzn. tylko jako hobby póki co) na takie coś pojechać? Może pewnego razu bym pojechał na PHPcon. |
|
|
![]()
|
|
no a niby dlaczego nie? Jeżeli tylko cię to interesuje to ja nie widzę żadnych przeciwwskazań (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
1/2 wiedzy z phpconu 2013 nie jestem w stanie obecnie wykorzystać. 1/2 wiedzy z wcześniejszych phpconów/4developersów też nie byłem w stanie, ale obecnie wykorzystuję wiele z nich.
Morał chyba oczywisty. W dodatku phpcon to nie tylko prelekcje, ale również ludzie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Daj linki abyśmy nie musieli szukać ;]
|
|
|
![]()
|
|
https://www.phpcon.pl/2013/pl/materialy
erix ma dobry retro design (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) http://eriz.pcinside.pl/ Szukając po nazwisku znajdziesz ich strony/blogi, niektóre warto poczytać i wrzucić do RSS. A jak się zagłębisz, znajdziesz u niektórych luki XSS. ps. szkoda, że nie ma żadnych materiałów np. nagranych prezentacji i wrzuconych na YT. |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Już? 2 dni po? Daj ludziom odpocząć... Rozumiem, kac gigant, ale nie "już" a "dlaczego tak późno o ile w ogóle". Nie miałem możliwości przyjazdu w tym roku, może w następnym się uda, jednak obejrzałbym cokolwiek co miało sens, bo relacja "na żywo" jakoś do mnie nie trafiła... opowieść z cyklu "14:00 zwiedzam stary pokój, 14:01 pokazuję brzydki telefon, 15:20 występuje Kowalski który... o a na obiad były parówki". Określenie "na żywo" mnie zmyliło :( |
|
|
![]()
|
|
JUŻ a nie PÓŹNO, tym bardziej, że nie byłeś uczestnikiem i de facto masz najmniejsze "prawa" do nich. To trzeba obrobić, zmontować, musieli by przestać spać żeby ci te filmy na poniedziałek zrobić.
"na żywo" - to była relacja (tfu) "lifestylowa", jak to sobie wyobrażasz inaczej? Nie ma możliwości aby zdanie po zdaniu przekazywać co mówił prelegent, zresztą to nie ma sensu bo od tego są materiały video, które oddadzą cały sens, a nie wyrywkowe zdania, wyrwane z kontekstu. Relacja miała przekazać klimat i to co się tam dzieje i swoje zadanie spełniła zgodnie z założeniami. |
|
|
![]()
|
|
Nikt im nie broni przestać spać (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
"Na żywo" z reguły oznacza ze obraz/dźwięk leci na żywo... inaczej to juz nie jest "Na żywo" |
|
|
![]()
|
|
obraz/dźwięk to w przypadku radia/tv/streamu. W necie jest jeszcze jedna kategoria czyli relacje tekstowe (np. na portalach z różnych wydarzeń, choćby sportowych, choć gazeta.pl to nawet robi relacje z otwarcia hipermarketów (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) )
|
|
|
![]()
|
|
"Na żywo" z reguły oznacza ze obraz/dźwięk leci na żywo... inaczej to juz nie jest "Na żywo" Otóż to. Cytat JUŻ a nie PÓŹNO, tym bardziej, że nie byłeś uczestnikiem i de facto masz najmniejsze "prawa" do nich. To trzeba obrobić, zmontować, musieli by przestać spać żeby ci te filmy na poniedziałek zrobić. Gdyby każdy miał takie podejście, to byśmy dziś nie mieli jak pisać. |
|
|
![]()
|
|
Gdyby każdy miał takie podejście, to byśmy dziś nie mieli jak pisać. Ale nie oczekuj, że ktoś po kilku dniach i całym weekendzie ogarniania organizacyjnych rzeczy usiądzie (zazwyczaj po godzinach pracy), żeby w ciągu dwóch dni zmontować materiał z 3-dniowej konferencji. Trochę wyrozumiałości. Jeśli tak Ci zależało na tych prezentacjach to trzeba było się wybrać na konferencję ;) Dla przykładu prezentacje z 4Developers pojawiają się tuż przed kolejną konferencją. Tym sposobem po pierwsze - zaciekawiają potencjalnych uczestników, po drugie - chronią się przed podejściem typu "po co mam płacić za coś, co za 4 dni będzie online". Tak więc powtórzę co zostało już napisane: trochę cierpliwości i wyrozumiałości. |
|
|
![]()
|
|
Gdyby tak każdy marudził to ten kraj byłby krajem marud... a nie czekaj, przecież jest... ;D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.09.2025 - 18:11 |