![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 350 Pomógł: 31 Dołączył: 23.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć.
Gdy próbuje wejść na swoją stronę Symfony2 przez adres: http://127.0.0.1/symfony2/web/app_dev.php/demo/hello/test prawidłowo wyświetla mi stronę www. Jednak gdy usunę app_dev.php wyświetla mi komunikat 404. Czyściłem cache za pomocą konsoli z polecenia: console cache:clear jednak nic to nie dało. Zauważyłem również, że plik routing.yml mam pusty (w routing_dev.yml są wpisy) więc skopiowałem tylko te podstawowe, tj: Kod _welcome: pattern: / defaults: { _controller: AcmeDemoBundle:Welcome:index } _demo_secured: resource: "@AcmeDemoBundle/Controller/SecuredController.php" type: annotation _demo: resource: "@AcmeDemoBundle/Controller/DemoController.php" type: annotation prefix: /demo do routing.yml ponownie wyczyściłem cache, ale wciąż ten sam komunikat błędu 404. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Widocznie demo tak działa.
Usuń cały src/AcmeBundle czy coś takiego, z routing_dev usuń to co podałeś, z app/app_kernel usuń linię dotyczącą wpisu o AcmeBundle... Po tym uruchom w cmd: Kod php app/console generate:bundle a następnie po tym spróbuj uruchomić Kod localhost/symfony2_project/app_dev.php/hello/world Powinien się wyświetlić napis, po tym sobie jeszcze raz usuń app/cache oraz app/logs i uruchom podany wyżej link jeszcze raz, ale tym razem bez app_dev.php |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Błąd 404 pochodzi jak rozumiem z serwera http. W dokumentacji Symfony2 masz przykłady jak należy skonfigurować serwer. Problem jest taki, że kiedy wywołujesz adres http://127.0.0.1/symfony2/web/app_dev.php/demo/hello/test to serwer nie znajduje takiego fizycznego pliku ani nie ma też skonfigurowanego żadnego przekierowania/przechwytywania takiego adresu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 1 Dołączył: 12.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyczysć cache,
$ php app/console cache:clear --env=prod --no-debug a później jak chcesz na produkcyjnym działać to musisz go na produkcyjny przełaczyć. $kernel = new AppKernel('prod', false); No ale jak programujesz to na razie siedź sobie na dev ... dużo wygodniej, łatwiej i lepiej. Ten post edytował basso 20.05.2013, 20:56:12 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyczysć cache, $ php app/console cache:clear --env=prod --no-debug a później jak chcesz na produkcyjnym działać to musisz go na produkcyjny przełaczyć. $kernel = new AppKernel('prod', false); Pierwsze słyszę żeby coś przełączać w kernelu... Po to są zrobione dwa środowiska (dev i prod) żeby z nich korzystać, przy czym rozpoznawane są na podstawie właśnie linku, gdy masz app_dev.php automatycznie uruchamiany projekt jest w środowisku deweloperskim, co powoduje tworzenie plików na bieżąco, natomiast, gdy nie mamy w linku app_dev.php automatycznie uruchamia się app.php, czyli środowisko produkcyjne, które za pierwszym razem tworzy sobie potrzebne pliki i później z nich korzysta, co przekłada się na szybkość. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 1 Dołączył: 12.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kurde... pomyliłem frameworki.. sory
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:29 |