![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
dane przesylam postem przez formularz i jak przejde na inna strone, a nastepnie cofne, to wyswietla napis, ze "strona wygasła", jak temu zaradzic? wiem, ze to juz bylo na forum poruszane wiele razy, ale zadno z podanych rozwiazan nie chce dzialac (google chyba cale przejrzalem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) ), nie wiem co robie nie tak, oto kod (niepotrzebne wycialem):
nie chcialbym tego robic za pomoca header("location ...); ale za pomoca sposobu przedstawionego powyzej czego to nie dziala naglowki tez probowalem, chyba wszystkie kombinacje z gory dzieki za odzew |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Przycisk "wstecz" powinien być usunięty z przeglądarek.
A co ci szkodzi użycie hedera? Naturalnym kierunkiem ruchu człowieka jest "naprzód" a nie "wstecz". Gdyby być inaczej mielibyśmy oczy na plecach... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poprostu wydaje mi sie ze takie rozwiazanie jest nieoptymalne
np. w systemie php blue dragon jest wiele stron "przechodnich" na ktorych jest czasami tylko sama funkcja header location, wiec jest to zbedne kilka plikow i moze nieco spowalniac ladowanie strony podobnie jek bedzie header w tym samym pliku, to tez mi sie wydaje, ze bedzie wysylane nowe zadanie aby wyswietlic ta header;owna strone, ale moze sie myle ps. czy da sie to zrobic tym sposobem, ktory zaprezentowalem, co jest zle w tym kodzie? pzdr. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2004 Skąd: Jastrzębie Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja robię to w ten sposób, że po przetworzeniu danych z $_POST przeładowuję stronę, przez co dane z formularza znikają, czyli:
Ewentualne komunikaty do wyświetlenia czy dane przesłane przez formularz do ponownego wstawienia na wypadek niepoprawnego wypełnienia przekazuję już przez $_SESSION. Wtedy można sobie klikać "Wstecze" i "Odświeżacze" ile się chce i nic złego się nie dzieje. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 4 Dołączył: 21.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystko ładnie pięknie - poszedłem za twoją radą z przesłaniem informacji poprzez sesję i teraz wogóle nie ma wstecz.
Znaczy - przeglądarka nie tworzy wpisu w historii. Ktoś umie wytłumaczyć to zjawisko?? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 10:35 |