![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z dwoma divami. Chcę dodać div pod już istniejącym divem, ma być po środku. Obecnie mam tak:
I CSS:
Ale niestety ten drugi div (formularz) nie ukłąda się na środku pod newsami tylko jakoś wypycha go na lewo ;/ Kombinowałem godzine i już nie mam pomysłów : D (Pierwszy raz z divami ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 103 Pomógł: 17 Dołączył: 15.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wywal to clear="left" z htmla <div id="formularz" clear="left"> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 26 Dołączył: 23.01.2009 Skąd: eZ Systems Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kłaniają się podstawy. Usuń float: left z divów.
Jak rozumiem, tym drugim div jest #formularz, w takim razie do niego daj margin: 0px auto 5px; Z kodu HTML usuń: clear="left", to są style CSS ktore się daje do pliku CSS bezpośrednio. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystko jest ok. kod css jest w pliku .css, spokojnie
![]() Zmieniłem ten css na ten co mi podałeś no i po części niby jest dobrze, napis jest we właściwym miejscu, jednak tło wywaliło do góry, sami zobaczcie: http://img547.imageshack.us/img547/8523/beztytuuiow.png wywaliłem też clear="left" z divów Ten post edytował MrGohut 29.04.2013, 20:01:07 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 1 Dołączył: 15.06.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
chodzi o coś takiego..
![]()
Ten post edytował joordan 29.04.2013, 20:09:54 |
|
|
![]()
|
|
Teraz to już w ogóle wszystko się poprzestawiało na stronce ;/
Chodzi o to, żeby ten napis TEST z tym tłem kremowym (takie samo tło jak na newsach) był pod tymi newsami . Prostokąt pod prostokątem ; P Ten post edytował MrGohut 29.04.2013, 20:22:31 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 1 Dołączył: 15.06.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jak mam ci pomóc jak nie dajesz kodu całej strony z kont mam wiedzieć w której klasie albo identyfikatorze jest błąd...? A jak mówisz o konkretnych divach to pisz blok "id=formularz" bo tak to bez sensu....
|
|
|
![]()
|
|
Proszę bardzo, macie indexa i css\'a :
Kod <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd"> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" /> <title>Tytul</title> <link rel="stylesheet" type="text/css" href="main.css" /> <link rel="stylesheet" type="text/css" href="menu.css" /> <link rel="Stylesheet" type="text/css" href="galeria.css" /> <link rel="Stylesheet" type="text/css" href="news.css" /> <script type="text/javascript" charset="iso-8859-2" src="news.js"></script> <script type="text/javascript" src="galeria.js"></script> </head> <body> <!-- Begin Wrapper --> <div id="wrapper"> <!-- Begin Header --> <div id="header"> <center> TUTAJ JEST LOGO </center> </div> <!-- End Header --> <!-- Begin Left Column --> <div id="leftcolumn"> <center> <table> <ul> <li><a href="#">Menu1</a></li> <li><a href="#">Menu2</a></li> <li><a href="#">Menu3</a></li> <li><a href="#">Menu4</a></li> </ul> </table> </center> </div> <!-- End Left Column --> <!-- Begin Content Column --> <div id="newsy"> <script type="text/javascript"> // <![CDATA[ var news = new News(); ///// // Dodawanie newsów w postaci: // news.dodaj(dzien,miesiac,rok, // 'Tytul','Tresc newsa...', // 'adres','ramka', // 'autor','e-mail', // 'obrazek',szerokosc,wysokosc); ///// ////////// // Dodawanie newsów: news.dodaj(29,04,2013, 'Testowy News', 'Testowy news'); ////////// news.wyswietl(); // ]]> </script> </div> <div id="formularz"> TEST </div> <!-- End Content Column --> <!-- Begin Right Column --> <div id="rightcolumn"> <script type="text/javascript"> // <![CDATA[ var galeria = new Galeria('galeria', new Array( new Array('midk.jpg', '', 'Tytul', ''), new Array('mwola.jpg', '', 'Tytul', ''), new Array('mtablica.jpg', '', 'Tytul', ''), new Array('mmieszkanie.jpg', '', 'Tytul', '') ), 'galeria.css', true); // ]]> </script> </div> <!-- End Right Column --> <!-- Begin Footer --> <div id="footer"> ? 2013 - <?php echo date("Y"); ?> qwerty </div> <!-- End Footer --> </div> <!-- End Wrapper --> </body> </html> Kod /*
Created by Keith Donegan of Code-Sucks.com E-Mail: Keithdonegan@gmail.com You can do whatever you want with these layouts, but it would be greatly appreciated if you gave a link back to http://www.code-sucks.com */ * { padding: 0; margin: 0; } body { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 13px; } #wrapper { margin: 0 auto; width: 1000px; } #header { color: #333; width: 940px; /*szerokość loga*/ float: left; padding: 10px; border: 1px solid #ccc; height: 100px; /*wyskokość loga*/ margin: 10px 0px 5px 0px; background: #BD9C8C; } #leftcolumn { color: #333; border: 1px solid #ccc; background: #E7DBD5; margin: 0px 5px 5px 0px; padding: 10px; height: 128px; width: 195px; float: left; } #newsy { float: left; color: #333; border: 1px solid #ccc; background: #F2F2E6; margin: 0px 5px 5px 0px; padding: 10px; height: 350px; width: 456px; } #formularz{ margin: auto; color: #333; border: 1px solid #ccc; background: #F2F2E6; height: 350px; width: 456px; } #rightcolumn { color: #333; border: 1px solid #ccc; background: #E7DBD5; margin: 0px 0px 5px 0px; padding: 10px; height: 752px; width: 235px; float: left; } #footer { width: 940px; clear: both; color: #333; border: 1px solid #ccc; background: #BD9C8C; margin: 0px 0px 10px 0px; padding: 10px; } Ten post edytował MrGohut 29.04.2013, 20:58:56 |
|
|
![]()
|
|
Musisz robić kolumny w ten sposób
_______ |top| ______ |lewa|srodek|prwa| |lewa|srodek|prwa| |lewa|srodek|prwa| |lewa|srodek|prwa| _______ |fotter| ______
Skasuj ten <center> i zamień na coś sęnsownego. Poczytaj jakiś współczesny kurs html css |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Te <table> też usuń bo nic nie wprowadza brak <tr><tb> Pamiętaj że align stosowany jest tylko przy tekście
![]() |
|
|
![]()
|
|
Aha, ok dzięki za radę
![]() Może mi ktoś jeszcze powiedzieć jak mogę wrzucić tło na stronę ale tak, żeby nie powielało się i jak przewijam stronę, to żeby tło zostało w miejscu ? |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 10:02 |