![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 27.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam mały problem. Otóż piszę sobie prostą galerie w phpcu i mam problem. Chciałbym nadać cykl w pętli while. Za każdym 5-tym razem na początku pętli ma wykonywać jeszcze echo'</tr><tr>'; wiem, że trzeba to zrobić na ifie tylko nie potrafię skonstruować tego warunku pomoże ktoś? Kod
Ten post edytował gogugogu 27.04.2013, 10:05:11 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 365 Pomógł: 70 Dołączył: 5.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ustaw przed whilem $i = 1;
Potem za każdym razem sprawdzaj czy $i%5 == 0 jeśli tak - rób to co się ma robić co 5 wywołań pętli. Na koniec pętli daj $i++ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 27.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki teraz działa. Ale mam kolejny nietypowy problem ;/
W localhoscie wszystko śmiga a na serwerze już nie chce. Nie mam pojęcia dlaczego ;/ Problem w 1szym warunku if(empty($gfx)) . Działać to ma w ten sposób, ze jeśli nie jest wybrana żadna zmienna $gfx (czyli klikniemy tylko na kategorie bez wyboru zdjęcia) pokazywaj ma Kliknij na .. ; a jesli juz klikniemy na zdjecie pokazuje je w większym rozmiarze. W localhoscie wszystko działa tak jak załozylem, natomiast po wrzuceniu na serwer mam caly czas ''Kliknij na zdjęcie, aby je powiększyć', chociaz ze w adresie przekazane jest przez get $gfx ; nie rozumiem tego. Może pomozecie? Kod:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 365 Pomógł: 70 Dołączył: 5.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przed
[php] if(empty($gfx))[/[php] Daj die(var_dump($gfx)); i uruchom raz jak powinno być puste i raz jak nie. I pokaż wyniki. I pokaż gdzie jest ta zmienna w ogóle tworzona. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 13:01 |