![]() |
![]() |
--kamila_k23-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam
Mam problem z przeszukaniem wszystkich dzieci danego elementu o zadanej nazwie selektora Mam drzewo zbudowane za pomocą zagnieżdzonych list W skrypcie chcę ukryć zagniezdzone listy poniżej <ul id="parent1"> czyli chce ukryc liste <ul id="parent2">, <ul id="parent3"> <ul id="parent4"> dodając do nich odpowiednią klasę jeśli użyję poniższej funkcji to zawija mi wszystko tzn zarówno pozycje <li> (Hodowla, Rasy, Pomieszczenia, Wystawy, Ogłoszenia) oraz <ul> (<ul id="parent2">, <ul id="parent3"> <ul id="parent4">) bedące dziecmi <ul id="parent1">
jeśli dodam do funkcji ograniczenie tylko dla dzieci o znaczniku <ul> to nie działa wogóle
Chce aby efektem zwiniecia drzewa była lista Witamy Hodowla, Rasy, Pomieszczenia, Wystawy, Ogłoszenia Czy możecie mi wskazać błąd Z góry dziekuje |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 1 Dołączył: 30.09.2010 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
--kamila_k23-- |
![]()
|
Goście ![]() |
dziekuje Wam bardzo
jak zwykle szukałam rozwiązania bardziej skomplikowanego a to takie proste (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) A tak na marginesie może ktoś by mi podpowiedział dlaczego funkcja children() nie działa mi jeśli podałam jej parametr children('ul') - tak mnie to męczy (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat A tak na marginesie może ktoś by mi podpowiedział dlaczego funkcja children() nie działa mi jeśli podałam jej parametr children('ul') - tak mnie to męczy Skoro tak cię to męczy to czemu nie zajrzysz do dokumentacja, gdzie masz to bardzo dobrze wyjaśnione??http://api.jquery.com/children/ Cytat Given a jQuery object that represents a set of DOM elements, the .children() method allows us to search through the children of these elements in the DOM tree and construct a new jQuery object from the matching elements. The .children() method differs from .find() in that .children() only travels a single level down the DOM tree while .find() can traverse down multiple levels to select descendant elements (grandchildren, etc.) as well.
|
|
|
--kamila_k23-- |
![]()
|
Goście ![]() |
no i wszystko jasne
children() tylko jeden poziom w dół find() może przechodzić w dół kilka poziomów Jeszcze raz dziekuje Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 10:46 |