![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problem z tworzeniem miniaturki do zdjęcia wyskakują mi następujące błędy
Notice: Undefined variable: img Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, null given Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, null given
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Twój główny plik nie ma rozszerzenie gif, png lub jpg
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
odpowiedź wyżej, a ja polecę jeszcze podmienić funkcję:
Do tego, co to jest?
explode nie korzysta z wyrażeń regularnych, zamień to sobie na:
Dodatkowo korzystaj z mb_strtolower, inaczej z polskimi nazwami się posypie, chyba, że nie ma możliwości napotkać takich plików |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 116 Dołączył: 3.06.2012 Skąd: Lędziny Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja polecam to:
zapisać tak:
: ) |
|
|
![]()
|
|
odpowiedź wyżej, a ja polecę jeszcze podmienić funkcję:
Do tego, co to jest?
explode nie korzysta z wyrażeń regularnych, zamień to sobie na:
Dodatkowo korzystaj z mb_strtolower, inaczej z polskimi nazwami się posypie, chyba, że nie ma możliwości napotkać takich plików Dzięki wielkie za pomoc teraz działa jak należy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) A ja polecam to:
zapisać tak:
: ) OK dzięki Kurcze mam teraz problem zdjęcia się wrzucają elegancko tylko nie mogę żadnego dodać do galerii |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 19:54 |