![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 22.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej, kombinuje i kombinuje i nie idzie. W pliku css jest tylko tlo ustawione. Reszta plików:
index.php
index2.tpl: Próbowałem też z : i też nic. Jakieś pomysły? serio, nikt? Ten post edytował mlodygda 8.04.2013, 19:11:35 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
<link rel="Stylesheet" href="C:/xampp/htdocs/Smarty/mojastrona/templates/css/styl.css" type="text/css" />
w href podaje się scieżki URL a nie dyskowe... ps: przenosze, bo bo problem ze smarty nie ma żadnego związku |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 22.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no oki, tylko, że z tym href kombinowałem już na wszytkie sposoby a tak zostało aktualnie. dawałem href="templates/css/styl.css" , próbowałem z href="css/styl.css" i nic.
serio, nikt? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 17 Dołączył: 13.03.2006 Skąd: Jaworze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hi
napisz jaka masz strukture katalogów i gdzie jest index.php |
|
|
![]()
|
|
Ścieżka:
C:\xampp\htdocs\Smarty\mojastrona ( tu jest index.php ) w katalogu mojastrona foldery: libs, templates, templates_c w templatesach pliki: index.tpl i styl.css oraz folder "css". w folderze css również plik styl.css. Ten post edytował mlodygda 10.04.2013, 20:49:57 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 17 Dołączył: 13.03.2006 Skąd: Jaworze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a taki link działą
<link rel="Stylesheet" href="Smarty/mojastrona/templates/css/styl.css" type="text/css" /> jesli tak to oznaca ze nei masz zdefiniowanych virtual hostów , jak uruchamiasz stronę ? wywołujesz 127.0.0.1/Smarty/mojastrona lub localhost/Smarty/mojastrona jesli tak jest to link href="css/styl.css" szuka w katalogu /htdocs folderu css/styl.css |
|
|
![]()
|
|
tak, w taki sposób wywołuje stronę. Niestety, link który podałeś również nie działa.
Pokasowałem wszystko maksymalnie, żeby dojść do źródla. I tak: jedyne co jest w pliku css aktualnie to:(tlo1.jpg jest w folderze z plikiem css)
plik index.php:
a plik naglowek.tpl: I nie mam pojęcia co jest nie tak.. Rozumiem, że beznadziejny przypadek? Ten post edytował mlodygda 11.04.2013, 22:50:06 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Skoro stronę odpalasz tak:
localhost/Smarty/mojastrona a w katalogu moja strona masz katalog templates a w nim dopiero css i style css to link do css ma wygladac tak: templates/css/styl.css |
|
|
![]()
|
|
Dzięki bardzo (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
pozostał ostatni błąd - tekst, który przekazuje z pliku index.php nie ma polskich znaków. mam umieszczone na poczatku pliku: i ogółem na każdej podstronie polskie znaki są. Nie ma ich tylko wtedy, kiedy przekazuje tekst zmienną do pliku .tpl. O co tym razem chodzi? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 17:30 |